boomwortels in bos met zonlicht op achtergrond

Zomerfeest: lessen van de bvba Natuur

In het weelderige groen van de pas vernieuwde Plantentuin van Meise vertelt Leen Gorissen je wat organisaties kunnen leren van de bvba Natuur en haar overlevingsstrategieën.

Zomerfeest: lessen van de bvba Natuur

Info

Er zijn weinig bedrijven die floreren onder catastrofes en calamiteiten. Maar ondanks alle rampspoed in de afgelopen 4 miljard jaar is de bvba Natuur nooit failliet gegaan. Op ETION’s Zomerfeest, in het weelderige groen van de pas vernieuwde Plantentuin van Meise, vertelt Leen Gorissen je wat organisaties kunnen leren van de natuur en haar overlevingsstrategieën.

De natuur is een onuitputtelijke bron van innovatieve ideeën die zich in de praktijk hebben bewezen. De succesfactoren om in woelige tijden te gedijen zijn overal rond ons. Dus waarom verder zoeken als alle kennis al voor het oprapen ligt?

Al vier miljard jaar puzzelt de natuur met allerlei uitdagingen variërend van voortbeweging tot strategie, van duurzaamheid tot logistiek en van teamwork tot klimaatbeheersing. En ze weet het te laten werken. Duurzame oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen.

Net daarom kijkt Leen Gorissen naar de natuur. Ze bestudeert regeneratief ontwerp en ontwikkeling en werkt samen met de natuur om landschappen te regenereren, de bodem te herstellen en de biodiversiteit te bevorderen. Klanten meenemen voor een onderdompeling in de natuur, om uit te leggen hoe de natuur werkt en hoe bedrijven Natural Intelligence (NI) kunnen toepassen om innovatie te verbeteren, is een van haar favoriete bezigheden. Omdat ingaan tegen de manieren waarop het leven werkt, inherent inefficiënt is. Het kost energie, middelen, gezondheid en geest.

Programma
17:30 uur gegidste wandeling
18:30 uur onthaal met receptie
19:00 uur inhoudelijk deel
20:00 uur receptie met walking dinner
22:30 uur einde
Waar
Plantentuin Meise

Nieuwelaan 38
1860 Meise

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 125 (excl. btw) voor leden
€ 150 (excl. btw) voor niet-leden
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Leen Gorissen

Innovation Biologist & Transition Expert
Studio Transitio

Leen Gorissen, Ph.D. in Biology, is gespecialiseerd in ecologie, transitiewetenschap, regeneratief ontwerp en bio-geïnspireerde innovatie. Ze is auteur van het recente boek ‘Building the Future of Innovation on millions years of Natural Intelligence’ en oprichtster van Centre4NI (voorheen bekend als Studio Transitio), een katalysator die organisaties en bedrijven helpt te innoveren als de natuur. Eerder was ze Transition Research Coordinator bij de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO).