boomwortels in bos met zonlicht op achtergrond

Zomerfeest: lessen van de bvba Natuur

In het weelderige groen van de pas vernieuwde Plantentuin van Meise vertelt Ylva Poelman je wat organisaties kunnen leren van de bvba Natuur en haar overlevingsstrategieën.

Zomerfeest: lessen van de bvba Natuur

Info

Er zijn weinig bedrijven die floreren onder catastrofes en calamiteiten. Maar ondanks alle rampspoed in de afgelopen 4 miljard jaar is de bvba Natuur nooit failliet gegaan. Op ETION’s Zomerfeest, in het weelderige groen van de pas vernieuwde Plantentuin van Meise, vertelt Ylva Poelman je wat organisaties kunnen leren van de natuur en haar overlevingsstrategieën.

De natuur is een onuitputtelijke bron van innovatieve ideeën die zich in de praktijk hebben bewezen. De succesfactoren om in woelige tijden te gedijen zijn overal rond ons. Dus waarom verder zoeken als alle kennis al voor het oprapen ligt?

Al vier miljard jaar puzzelt de natuur met allerlei uitdagingen variërend van voortbeweging tot strategie, van duurzaamheid tot logistiek en van teamwork tot klimaatbeheersing. En ze weet het te laten werken. Duurzame oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen.

Net daarom kijkt Ylva Poelman naar de natuur. In Nederland staat ze bekend als een pionier op vlak van bio-inspired innovation. Een out of the box innovatiemethode die de natuur als inspiratiebron gebruikt voor baanbrekende technische en organisatorische innovaties. Haar laatste boek De 9 succesfactoren van de BV Natuur is een survivalgids voor bedrijven. Een must-read voor wie relevant wil blijven in woelige tijden.

Programma
17:30 uur gegidste wandeling
18:30 uur onthaal met receptie
19:00 uur inhoudelijk deel
20:00 uur receptie met walking dinner
22:30 uur einde
Waar
Plantentuin Meise

Nieuwelaan 38
1860 Meise

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 125 (excl. btw) voor leden
€ 150 (excl. btw) voor niet-leden
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Ylva Poelman

innovatie-expert
www.ynnovator.nl

Ylva Poelman studeerde natuurkunde en sterrenkunde en is zelfstandig innovatieadviseur met een specialisatie op het gebied van biomimicry. Ze houdt zich bezig met zowel technische als organisatorische innovatie waarin leiderschap een belangrijke rol speelt. In dagblad Trouw publiceerde ze onder de titel 'De Bionische Vrouw' meer dan honderd columns over bio-geïnspireerde innovatie. Ze is ook auteur van boeken als De natuur als uitvinder en Leiderschap in de digitale wereld.