nucleaire site in Tsjechië met zonnepanelen op de voorgrond

De energietransitie - voorbij de slogans

Met z’n allen elektrisch, of toch eerder naar waterstof? Wie ziet er nog het bos door de bomen? Tijdens een zorgvuldig gemodereerd debat onderzoeken we welke argumenten steekhouden, en waar we bevooroordeeld zijn.

De energietransitie - voorbij de slogans

Info

De energietransitie is niet alleen dringender maar tegelijk complexer dan ooit. Nu al doen zich bottlenecks voor in de omschakeling naar elektriciteit, de toekomstige rol van andere energiebronnen blijft onzeker. Ook de concrete invulling van de Europese Green Deal en een eventuele koolstofheffing blijven een groot vraagteken. Duurzame, toekomstgerichte en economisch haalbare keuzes voor een energietransitie zijn geen evidentie.

Hoe leid je de transitie van je bedrijf in goede banen? Welke maatregelen zie je als noodzakelijk om koolstofneutraliteit op een haalbare en betaalbare manier te bereiken? 

Op 18 januari ontrafelen we tijdens een debat argumenten pro en contra. We nodigen twee experten uit voor een gesprek: Luc Sterckx, president van FEBELIEC, de federatie van de Belgische industriële energieverbruikers, en Joeri Thijs, senior climate campaigner bij Greenpeace. We zetten hierbij in op een participatieve dialoog, voorbij de polarisatie. Het geheel wordt gemodereerd door Alain Wouters, procesbegeleider en managing director van Whole Systems.

Schuif mee aan en laat ook jouw stem horen in het grote energietransitiedebat.

Plaats van afspraak: Snowball, het CO2-neutrale kantorencomplex op bedrijvenpark Evolis, Kortrijk. Een co-creatiehub en accelerator voor cleantech bedrijven, waar ook een van de grootste laadpleinen van Vlaanderen gerealiseerd is.

Dit event wordt georganiseerd door ETION en de Koning Boudewijnstichting.

17:30 uur onthaal met broodje
18:00 uur inhoudelijk gedeelte: experten en ondernemers in dialoog over de energietransitie
21:00 uur afsluitend netwerkmoment met een hapje & een drankje
Waar
Snowball, Harelbeke

Evolis 104
8530 Harelbeke

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 125 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Luc Sterckx

voorzitter
Febeliec

Luc Sterckx is voorzitter van FEBELIEC, de federatie van de Belgische industriële energieverbruikers.

Joeri Thijs

senior climate campaigner
Greenpeace Belgium

Joeri Thijs (1982) werkt voor Greenpeace sinds 2003, eerst als campagnemedewerker en later als campagneverantwoordelijke. 

Alain Wouters

procesbegeleider en managing director
Whole Systems

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.