Kennisbank

Datum: 13 juli 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Uw volgende bezorgmaaltijd krijgt u misschien geleverd via een koerier die ook docent Sociologie en Filosofie is aan Hogeschool Odisee. Die koerier heet dan hoogst waarschijnlijk Herman Loos en werkt aan een nieuw boek over flexwerkers. Net als voor zijn vorige boek wil hij aan den lijve ondervinden waarover hij schrijft.

Datum: 8 juli 2021

Opinie van Jochanan Eynikel (Tijd.be, 7 juli 2021)

De covidvaccinatie en een covidcertificaat zijn geen aanslag op onze vrijheid.

Datum: 7 juli 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Bedrijven zijn in essentie niet veel meer dan het geheel van verhalen die erover bestaan, schrijft Jochanan Eynikel in zijn inspiratienota. Maar bedrijven moeten de kracht van storytelling nog beter benutten. Bij Hans Bourlon (Studio 100) staan verhalen, die dicht bij hem liggen, voorop.

Datum: 30 juni 2021
Auteur: Jo Cobbaut

In ons land neemt het aantal langdurig zieken alsmaar toe. Volgens experts is een radicale verandering nodig. Het controlerende systeem moet evolueren naar actieve begeleiding richting arbeidsmarkt. Ondernemen sprak met Lode Godderis (KU Leuven & IDEWE), Miet Vanhegen (Acerta) en Wim Adriaens (VDAB).

Datum: 28 juni 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Traditiegetrouw bekroonde Vlajo ook dit jaar jonge ondernemers die klaarstaan om op de wereld te worden losgelaten. Met Homate en Spencivino kwamen twee heel diverse laureaten uit de bus.

Datum: 23 juni 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Dirk Holemans pleit voor een regeneratieve economie. Niet alleen het systeem vergroenen, maar een echte transitie. De tussenstap is een sociale kringloopeconomie. “Het moet gedaan zijn met producten te produceren die niet meer te herstellen zijn.”

Datum: 17 juni 2021
Auteur: Geert Janssens

Opinie van Geert Janssens
De sociale economie doet vaak wat de reguliere economie niet kan of wil doen. Daarin schuilt een enorme kracht tot samenwerking tussen beide sectoren. Tal van oorzaken werken die win-win verder in de hand.

Datum: 17 juni 2021
Auteur: Acerta

De arbeidsmarkt is momenteel heel onvoorspelbaar. Sommige organisaties komen handen tekort, andere organisaties halen hun personeel nu pas (gedeeltelijk) terug uit tijdelijke werkloosheid. Een balans in onevenwicht? Niet noodzakelijk. Bedrijven kunnen elkaar onderling helpen door werknemers te delen.

Datum: 16 juni 2021
Auteur: ETION redactie

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Tom van Bavel, bestuurder van networx en lid in de Kempen.

Datum: 15 juni 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Het woord ‘fusie’ hoort Karin Van Mossevelde niet graag, ze spreekt liever over een nieuwe zorgorganisatie die op een frisse manier naar de zorgsector van de toekomst kijkt. Ruim één jaar nadat Solidariteit voor het Gezin, Thuishulp en vier gerelateerde vzw’s in de thuisverpleging de handen in elkaar sloegen, geeft de algemeen directeur een stand van zaken over i-mens.