Kennisbank

Datum: 18 oktober 2018
Auteur: Partner

Buitenlandse werknemers die in België willen komen werken, moeten een flink aantal privézaken regelen. Maar ook voor jou als werkgever is er werk aan de winkel bij een internationale tewerkstelling. Acerta licht 4 belangrijke aandachtspunten toe.

Datum: 17 oktober 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Op amper zes jaar tijd bouwde Frederick Verhelst zijn outsourcingsbedrijf Smart Solutions uit tot een stevige kmo met ruim 300 werknemers. De West-Vlaming koestert nog heel wat plannen. Ook buitenlandse. Misschien is dat normaal voor een ondernemer met ‘Do Big’ en ‘Craziness’ als bedrijfswaarden.

Datum: 16 oktober 2018
Auteur: Partner

Als werkgever heb je vaak vacatures die je wil publiceren op het internet. Dat vergt soms tijd, die niet elke ondernemer heeft. Door middel van Open Services van VDAB kan je als werkgever op een efficiënte en kwaliteitsvolle manier rekruteren.

Datum: 15 oktober 2018
Auteur: Tamara Roels

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Wouter Maenhaut, managing partner Dazzle Events en lid van ETION Oost-Vlaanderen.

Datum: 12 oktober 2018

De laatste decennia zien we meer aandacht voor zinvol werk, bedrijfswaarden, bezielend ondernemen… Die voorzichtige opmars van zingeving, persoonlijke groei en waardenbeleving in de bedrijfswereld ligt aan de basis van ETION’s jongste inspiratienota.

Datum: 10 oktober 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Danny Vandormael is veiligheidsexpert. In zijn nieuwe boek ‘Wees niet bang’ gaat hij met de lezer op zoek naar een nieuwe veiligheidscultuur.

Datum: 9 oktober 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Als digitale vernieuwer gelooft Chris De Herdt, de oprichter van het parkeerdeelbedrijf PARKLE, in een hybride mo-del. Klassieke en deeleconomie kunnen elkaar omarmen.

Datum: 4 oktober 2018

Zowel de wereldeconomie als de eurozone groeide het afgelopen jaar onverwacht snel, maar inmiddels zijn de eerste tekenen van vertraging in zicht. Hoe reëel zijn de bedreigingen? Waar liggen opportuniteiten? Met welke scenario’s moet je als bedrijfsverantwoordelijke rekening houden? Kom meer te weten tijdens de ETION Outlooksessies 2019 (4 data, 4 locaties).

Datum: 4 oktober 2018
Auteur: Serge Huyghe

Op 23 oktober vindt het IAO-kennisfestival plaats in Brussel. Het festival wordt georganiseerd door onze partner Flanders Synergy, hét innovatieplatform rond arbeidsorganisatie in Vlaanderen. Ben je een nieuweling in de wereld van Innovatieve Arbeidsorganisatie, maar denk je graag kritisch na over efficiëntie op het werk? Of kan je al een woordje meepraten over innovatief en werkbaar organiseren?

Datum: 3 oktober 2018
Auteur: Partner

Is er, parallel aan de coachcultuur, ook een echte coacheecultuur ontstaan? Hoe zit het met de mindset, het initiatief en de vaardigheid om gecoacht te worden? ‘iedereen coach!’ en ‘Inspirerend Coachen’ zetten op 21 november (17 uur, Leuven) samen met jou stappen naar een wereld van coachees op zoek naar stimuli om te leren.