Kennisbank

Datum: 5 augustus 2020
Auteur: ETION redactie

Kristien Doumen is de laureaat van de ETION-Ondernemersprijs 2020. Zij ontving deze prijs voor haar praktijkproject bij verzekeraar Ageas.

Datum: 22 juli 2020
Auteur: Jo Cobbaut

Leren en innoveren: dat is de rode draad bij Imec. De passie voor vernieuwing boeit elke medewerker, van de CEO tot de poetshulp. “Wij dagen iedereen uit om innovatief te denken in het domein waar je specialist in bent.” Om die reden is psychologische veiligheid ingebed in het DNA. Alleen zo krijg je een lerende organisatie, aldus Stefan Decuyper.

Datum: 14 juli 2020

Zelden werd onze manier van leven en werken zo door elkaar geschud als tijdens het afgelopen kwartaal. De vraag is wat de langetermijneffecten zullen zijn van deze crisis, zoals op onze manier van werken. Wordt dit de definitieve doorbraak van het thuiswerkkantoor?

Datum: 8 juli 2020

Met zijn allen moeten we in deze herstartfase op zoek gaan naar het ‘nieuwe normaal’… Hopelijk heeft ook uw raad van bestuur de impact van COVID-19 op uw bedrijf of organisatie al grondig onderzocht en besproken.

Datum: 1 juli 2020
Auteur: Jo Cobbaut

In volle coronacrisis tref je Ilse Janssens twee dagen per week aan het onthaal van een woonzorgcentrum van de Emmaüs Groep aan. Ze is eigenlijk HR-coördinator voor de groep, maar ze helpt de temperatuur van de medewerkers meten. “Ik doe als het ware een check-in”, lacht ze.

Datum: 29 juni 2020
Auteur: Jo Cobbaut

De betrokkenheid van alle medewerkers is de hefboom voor welzijn, groei en de competitiviteit van uw onderneming. Het middel bij uitstek om dat te realiseren, is een duidelijke en volledige interne communicatie, weet Bob Van Cauwenberghe (Alundi).

Datum: 24 juni 2020

In zijn recentste boek 'De meeste mensen deugen' ontkent historicus en journalist Rutger Bregman niet dat mensen in de fout gaan of elkaar veel kwaad aandoen. Wel argumenteert hij dat dit niet de norm is.

Datum: 22 juni 2020
Auteur: Jo Cobbaut

Fondsbeheerders hebben tot eind juni de tijd om zich kandidaat te stellen voor de pilootfase van Escalar, het nieuwe ondersteuningsmechanisme voor scale-ups van de Europese Commissie. Initiatiefnemer Rudy Aernoudt legt uit hoe het mechanisme miljarden richting groeibedrijven kan kanaliseren. Proptech-ondernemer Dirk Paelinck wil het alvast gebruiken.

Datum: 18 juni 2020
Auteur: ETION redactie

Vlajo zoekt ondernemers en bedrijfsleiders die tijdens een gastles (begin 2021) jongeren willen inspireren met hun expertise, passie en energie. Mogen we rekenen op jouw vuur dat hen aanzet tot creativiteit, innovatie, veerkracht en doorzetting? Zodat een nieuwe generatie durvers en doeners opstaat met een antwoord op de beproevingen van morgen.

Datum: 17 juni 2020
Auteur: ETION redactie

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Jacky Dreesen, gedelegeerd bestuurder EPA nv en lid van ETION Kempen.