Kennisbank | Etion

Kennisbank

Datum: 14 augustus 2018
Auteur: Hans Diels

Opiniebijdrage van Hans Diels (De Tijd, 14 augustus 2018)
De Turkse crisis bewijst nog maar eens de toegenomen geopolitieke risico’s voor de bedrijfswereld. Die risico’s zullen alleen maar toenemen. Bedrijven moeten ze daarom beter leren inschatten.

Datum: 1 augustus 2018
Auteur: Geert Janssens

Opinie van Geert Janssens (De Tijd, 1 augustus 2018)
De handelsoorlog die de Amerikaanse president Donald Trump ontketende, maskeert een veel belangrijkere uitdaging, met name het jobverlies door de automatisering. 

Datum: 30 juli 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Blockchain kan uw contracten slim maken. Hoe dat kan, vertelt Louis-Dorsan Jolly. De advocaat bij ALTIUS geeft de leken onder ons eerst een prima introductie in de onderliggende technologie.

Datum: 23 juli 2018
Auteur: Geert Janssens

Een boek dat alle aspecten van falen in het ondernemerschap blootlegt en daarbij geen heilige huisjes spaart. Dat verdient de nodige aandacht. Auteur Paul Becue is dan ook niet aan zijn proefstuk toe. Eerdere publicaties van hem rond kredietverzekering groeiden uit tot standaardwerken. De auteur streeft overigens ook in dit werk naar volledigheid.

Datum: 16 juli 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Drie zelfdodingen per dag in Vlaanderen. Zestig zelfmoordpogingen. Hoge cijfers, weet Kirsten Pauwels, directeur van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Preventie kan ook op de werkvloer al beginnen.

Datum: 9 juli 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Uit de inspiratienota ‘De Jonge Ondernemer in beeld’ van Jochanan Eynikel blijkt dat steeds meer jonge ondernemers vrouwen zijn. Niet zelden zijn ze erg maatschappelijk gemotiveerd. Ze stellen personeel tewerk en dromen voorzichtig van groei en stijgende omzet. Voor Charlotte Pollet kan dat alvast kloppen.

Datum: 2 juli 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Vrouwen doen het beter’, zo had ETION wat provocerend op het programma gezet voor de ontbijtsessie rond vrouwelijk ondernemerschap. “Dat klopt niet”, zo reageerden onmiddellijk een paar dames onder de overwegend vrouwelijke deelnemers. De twee vrouwelijke leiders die getuigden, Tineke Van hooland (AbbVie) en Carine Drumont (Algemene Bouw Maes), stelden het zeker ook niet zo.

Datum: 28 juni 2018
Auteur: Geert Janssens

Verschillen in wetgeving en complexiteit maken het voor multinationale bedrijven moeilijk om participatieplannen uit te rollen in verschillende landen. Er zijn weinig mogelijkheden om hierrond ervaringen uit te wisselen. Daarom organiseert ETION i.s.m. de IAFP een rondetafel voor bedrijven met dergelijke internationale participatieprogramma’s.

Datum: 27 juni 2018
Auteur: Serge Huyghe

Als leidinggevende wordt van je verwacht dat je beschikt over een waaier aan vaardigheden. Je moet een 'changemaker' zijn, toekomstvisie hebben, mensen weten te inspireren. Anderen kijken naar jou als leider om te leren. Maar naar wie kijk jij? Van wie leer jij? Neem deel aan Mentor 4 Mentor...

Datum: 26 juni 2018
Auteur: Partner

70,5% van de werknemers vindt het belangrijk om hun stempel te kunnen drukken op de samenstelling van hun loonpakket, zo blijkt een bevraging van Acerta. Wilt u zich differentiëren op deze krappe arbeidsmarkt, dan ligt hier voor u een opportuniteit.