Kennisbank

Datum: 12 juli 2019
Auteur: Geert Janssens

Het OESO-rapport dat afgelopen week in de ether werd gestuurd, bevat eigenlijk niets nieuws. Twintig jaar geleden werden reeds dezelfde boodschappen verspreid. En hoewel de reacties al even voorspelbaar zijn als toen, kunnen we geen vrijblijvende lectuur aanbevelen. Een korte leidraad.

Datum: 10 juli 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Zes jaar geleden ontvluchtte de toen dertigjarige Iyad Aouf de bombardementen van het Syrische Homs. Vandaag is hij een uiterst gewaardeerde junior auditor bij Grant Thornton.

Datum: 3 juli 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Didier Pierre kwam reeds vijftien jaar geleden in de circulariteit terecht door zijn zoektocht naar minder CO2-uitstoot. Vandaag is zijn aanpak jammer genoeg nog een unicum.

Datum: 28 juni 2019
Auteur: Geert Janssens

Geert Janssens werd door FD Magazine geïnterviewd over de plannen van Facebook om een eigen munt te lanceren. Voor ETION zet hij zijn voornaamste bedenkingen op een rijtje.

Datum: 20 juni 2019
Auteur: Serge Huyghe

Verandering van spijs doet eten, zegt men wel eens. De zaken vanuit een ander perspectief bekijken, laat frisse ideeën opborrelen. Met Mentor4Mentor krijg je een buitengewone kans om jouw leiderschapskwaliteiten te toetsen aan die van een jonge leider uit de onderwijswereld.

Datum: 20 juni 2019
Auteur: Partner

Je werknemer heeft nood aan een break. Niet zomaar even op vakantie maar de werkvloer voor een langere periode verlaten. Wat zijn de opmerkelijkste vaststellingen rond loopbaanonderbreking? En hoe ga je er als werkgever mee om?

Datum: 19 juni 2019
Auteur: Nathan Van Camp

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Inge Nuyens, CEO van Dox en lid van ETION Antwerpen-Mechelen.

Datum: 18 juni 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Met Connect21 gaf Ageas haar nieuw strategisch plan vorm. De volgende drie jaar willen ze een stap verder gaan dan het puur economische aspect en ook hun belangrijke maatschappelijke rol in de verf zetten. Daarmee past het bedrijf zich helemaal in in de betekeniseconomie, aldus Frank Vandenborre in aanloop naar het ETION Forum (16/09).

Datum: 17 juni 2019
Auteur: Partner

Elk jaar volgt VDAB schoolverlaters in hun zoektocht naar werk. De resultaten van dat onderzoek worden gebundeld in het schoolverlatersrapport. We geven je hier alvast de belangrijkste tendensen mee.

Datum: 14 juni 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Accent Jobs bouwde reeds aan actieve arbeidsmigratie binnen de Europese Unie. Vanuit deze expertise groeide in 2016 het idee om derdelanders aan arbeid te helpen. Het project werd JOBROAD gedoopt en zette ondertussen ruim 500 vluchtelingen aan het werk. Ondernemen sprak met projectmanager Joachim Commeene.