Kennisbank

Datum: 15 februari 2018
Auteur: Geert Janssens

Internationale fiscale regels bepalen dat de fiscus van een willekeurig land twee vragen moet stellen om te bepalen of een bedrijf (winst)belasting moet betalen en zo ja, hoeveel.

Datum: 14 februari 2018

Opiniebijdrage van Jochanan Eynikel (Tijd.be, 14 februari 2018)

Al te vaak hoor ik tech-ondernemers zeggen dat er te veel angst bestaat voor technologie. Dat kan kloppen. Maar je neemt die angst niet weg door je producten pas aan te passen na protest. Dit keer door adverteerders als Unilever tegen de digitale platformen.

Datum: 6 februari 2018
Auteur: Partner

Sinds 1 februari kunnen werknemers een 'spaarpotje’ van uren aanleggen om die in hun latere loopbaan weer op te nemen. Acerta helpt je op weg met vijf kernvragen.

Datum: 5 februari 2018
Auteur: Hans Verboven

Hoewel ze het nut ervan inzien, hebben bedrijven het vaak moeilijk om duurzaamheid en continue verbetering in de praktijk te brengen. Deze 100ste ETION-inspiratienota tekent de contouren van een operationeel en strategisch duurzaamheidsbeleid, ook voor de kmo.

Datum: 2 februari 2018
Auteur: Serge Huyghe
vacature: join us

Voor de verdere uitbouw van ons netwerk zijn we op zoek naar een regio-coördinator Kempen (m/v). Als coördinator bij ETION bouw je mee aan duurzaam succes én zet je mee het maatschappelijk belang van ondernemingen, de motor van onze economie, in het daglicht.

Datum: 29 januari 2018
Auteur: Serge Huyghe

Eind januari verwelkomden we bij ETION twee nieuwe collega’s: Yannick Hindryckx en Miek Sweertvaegher die allebei de functie van regio-coördinator Oost- en West-Vlaanderen opnemen.

Datum: 24 januari 2018
Auteur: Serge Huyghe

De komende weken ondergaat het landschap van de ondernemersorganisaties in Vlaanderen een positieve verandering. LEAD-IN, dat sinds haar ontstaan sterk heeft ingezet op inspirerend leiderschap voor leiders van vandaag en morgen, wordt eind deze maand onderdeel van ETION.

Datum: 23 januari 2018

Duurzaamheid zit steeds meer bedrijven in de genen, zo blijkt uit de recentste duurzaamheidsstudie van McKinsey. De (digitale) technologie blijkt een katalysator te zijn voor duurzaamheid bij bedrijven. Al betekent digitaal niet automatisch duurzaam.

Datum: 22 januari 2018
Auteur: Partner

Een flexibel loonbeleid biedt een mogelijke oplossing voor de mobiliteitsproblemen in ons land. Dat zegt Annelies Baelus, director Open Opleidingen bij Acerta.

Datum: 18 januari 2018

Op 17 september 2018 houdt ETION in Gent zijn jaarlijkse Forum voor leden en stakeholders. Het thema dit jaar is ‘de netwerkeconomie: kansen en uitdagingen voor traditionele organisaties en kmo's’. Peter Hinssen, founder & partner nexxworks, heeft alvast toegezegd als keynotespreker.