Kennisbank

Datum: 19 september 2019
Auteur: Partner

We moeten bewuster omgaan met mobiliteit, dat bewijzen de fileproblematiek en de klimaatverandering. Het is ook de insteek van de Week van de Mobiliteit. Acerta geeft je alvast wat inspiratie om hiermee zelf aan de slag te gaan.

Datum: 18 september 2019

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Nickolas Vulsteke, zaakvoerder van Vulsteke Bedrijfsgebouwen en lid van ETION West-Vlaanderen.

Datum: 17 september 2019

Meer dan 500 ondernemers trokken maandagavond naar de Ghelamco Arena in Gent. Onder de noemer ‘The meaning of WHY’ stond het ETION Forum 2019 in het teken van de betekeniseconomie, een economie die draait om de behoefte van de mens aan zin en betekenis.

Datum: 16 september 2019
Auteur: Serge Huyghe

Tijdens E-Commerce Xpo in Kortrijk toont de digitale wereld met meer dan 100 exposanten zich van zijn meest veelzijdige kant. Ook ETION is er aanwezig met enkele seminars.

Datum: 13 september 2019

Het vertrek van Dominique Leroy bij Proximus roept heel wat vragen op. Philip Verhaeghe werpt een blik op de charters van Proximus en ontdekt enkele vreemde regels (De Standaard, 13 september 2019).

Datum: 12 september 2019

De ETION Leadership Award gaat naar een authentiek leider die zijn daadkracht en draagkracht in balans heeft. Ontdek hier de genomineerden van dit jaar... en stem op jouw favoriet!

Datum: 11 september 2019
Auteur: Partner

De combinatie van een lage werkloosheidsgraad en een groot aantal vacatures bezorgt veel werkgevers kopzorgen. Dat betekent niet dat je als werkgever bij de pakken moet blijven zitten. De oplossing schuilt in opleiden, zo vindt ook VDAB.

Datum: 10 september 2019

Zowel de wereldeconomie als de eurozone groeide het afgelopen jaar onverwacht snel, maar inmiddels zijn de eerste tekenen van vertraging in zicht. Hoe reëel zijn de bedreigingen? Waar liggen opportuniteiten? Met welke scenario’s moet je als bedrijfsverantwoordelijke rekening houden? Kom meer te weten tijdens de ETION Outlooksessies 2019 (4 data, 4 locaties).

Datum: 9 september 2019

Opinie van Annelies Boecxstaens
Wordt er vanuit de maatschappij te veel druk gezet om perfect te zijn? Is perfectionist zijn werkelijk zo positief? En welke impact heeft perfectionisme op leiderschap?

Datum: 6 september 2019
Auteur: Partner

Een cafetariaplan laat werknemers toe om zelf hun loonpakket samen te stellen. Het verhoogt het engagement van je medewerkers, bevordert de retentie en positioneert je als een aantrekkelijke werkgever voor toekomstig talent. Wil je zelf een cafetariaplan aanbieden in jouw onderneming?