Kennisbank

Datum: 14 januari 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Wie diversiteit en inclusie nastreeft in de organisatie, kan een beroep doen op I-Diverso. Ondernemen verzamelde alvast een aantal getuigenissen van organisaties die reeds met I-Diverso in zee gingen.

Datum: 13 januari 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Vreemde ogen zien meer. Dat argument gebruikt Jos Deslee onder meer om bedrijven te overtuigen om te professionaliseren. “Door je open te stellen en onafhankelijke bestuurders binnen te halen, bied je beter het hoofd aan crisissen”, zegt de gewezen topman van de textielgroep BekaertDeslee.

Datum: 12 januari 2021
Auteur: Hans Diels

Opinie van Hans Diels (demorgen.be, 11 januari 2020)
Facebook en Instagram bannen Donald Trump de komende weken van hun platformen, Twitter verwijderde Trump definitief. Tot nu zijn de sociale-mediabedrijven heel omzichtig omgesprongen met de president. Ze moeten immers een erg smal pad bewandelen tussen het respect voor vrije meningsuiting en het verspreiden van valse informatie en aanzetten tot haat en geweld.

Datum: 8 januari 2021
Auteur: Acerta

Het jaar 2020 was op z’n minst gezegd bewogen. Vooruitblikken doen we voorzichtig. Toch liggen voor 2021 al een aantal wijzigingen vast die een impact hebben op je arbeidsorganisatie.

Datum: 7 januari 2021
Auteur: Partner

Heel wat mensen leerden hun vak al doende. Via een EVC-traject worden eerder verworven competenties getest en krijgt de werkzoekende of werknemer een certificaat dat evenveel waard is als een diploma. Interessant voor werkgevers en personeel.

Datum: 7 januari 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Heel veel nieuws bracht corona niet voor de werking van Realdolmen. Een aantal zaken werd meer uitgesproken. CEO Johnny Smets ziet het nieuwe normaal als een barometer die schommelt, in afwachting van een nieuw evenwicht.

Datum: 6 januari 2021
Auteur: Hans Diels

Opiniebijdrage van Hans Diels (Tijd.be, 5 januari 2021)
Grote markten hebben een grote invloed op hun omgeving. In de VS namen veel staten de regels van Californië over, en de EU heeft hetzelfde effect op andere landen. Dat ‘California effect’ of ‘Brussels effect’ dreigt de Britten zuur op te breken.

Datum: 5 januari 2021

Doordenker van Jochanan Eynikel (Ondernemen, december 2020)
De piramide van Maslow, mogelijk het bekendste managementmodel ter wereld, bestaat niet. Maslow schetste een rijker beeld van de mens en zijn drijfveren. Maar de piramidevorm is onterecht. Dat heeft deze coronacrisis op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt.

Datum: 17 december 2020
Auteur: Jo Cobbaut

Dit is het ideale moment om nieuwe business- en verdienmodellen uit te vinden”, aldus Kris Cloots (ISS) in Ondernemen. De coronacrisis leerde hem dat de focus verschuift: van visueel proper naar hygiënisch schoon en veilig, van samen eten in de kantine naar individuele gerechten.

Datum: 17 december 2020
Auteur: Serge Huyghe

#ETIONverbindt! Kom langs op onze facebookpagina, tag je collega-ondernemer, je medewerker, en formuleer in enkele woorden waarom je hen zo apprecieert.