Naar meer yin-yang evenwicht in organisaties

Hoe zit het met jouw mannelijke en vrouwelijke leiderschapskwaliteiten? Zijn die in balans? En in welk type organisatie werk jij? Is er sprake van een klassieke top-down structuur (yang) of van een zelfsturende cultuur (yin)? Op vrijdag 18 mei (Antwerpen) gaat Organisation of the Future (OOTF) op zoek naar de balans tussen die twee, om zo mee een antwoord te geven op vraagstukken en dilemma’s in de bedrijfswereld.

Organisaties zijn van oudsher gericht op winst, groei en hiërarchie, met de focus op bevel en controle, op cijfers en expansie. We leven met andere woorden in een eerder mannelijke ‘yang’-cultuur. Maar toch beseffen steeds meer mensen dat deze patriarchale aanpak niet meer past bij deze tijd.

OOTF wil zoeken naar een dieper en grondiger evenwicht tussen yin en yang. In de eerste plaats in onszelf, maar ook in de organisatie waarin we werken. Daarbij gaat het niet om een ‘battle of the sexes’. Integendeel. We zoeken het evenwicht tussen draag- en daadkracht, tussen naar binnen keren en naar buiten komen, tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid, tussen zachte waarden en harde waarheden.

Een dag lang wordt door een nieuwe bril naar onszelf en onze organisatie gekeken, om concrete inzichten te oogsten die ieder helpen aan een sterker evenwicht. Zo wordt de lijn uitgezet voor de échte organisatie van de toekomst, waarin mensen vanuit een bewuste innerlijke balans bouwen aan een samenwerking die op alle vlakken moeitelozer, bewuster en succesvoller is.

Voor wie?
  • Voor al wie veranderkracht heeft in zijn organisatie
  • Voor al wie naar nieuwe balans in zichzelf en zijn organisatie zoekt
Door wie?

Wouter Torfs (Schoenen Torfs), Frans Colruyt (Colruyt), Joost Callens (Durabrik), Mathi Gijbels (Gijbels) , Toon Bossuyt (Boss paints), Bart Claes (JBC)

Steven & Krist Pauwels, Veerle Miller (Choco)

James Bampfield en Yannick Lierman (Quinx)

In samenwerking met ETION en Unizo.

Aanpak

De aanpak van een OOTF-dag bestaat uit volgende drie ingrediënten:

  • Ondernemers en zoekende leiders zorgen voor inspiratie.
  • Deelnemers duiken in eigen ervaring en wisselen inzichten uit.
  • Facilitatoren coachen de groep en geven opgedoken inzichten betekenis.
Praktisch
  • Vrijdag 18 mei 2018, van 9.30 tot 17.30 uur
  • Blue Point Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem


Het volledige programma vind je op www.ootf.be