scherm system hacked

Picanol: na de cyberaanval

Op 13 januari 2020 was Picanol Group het slachtoffer van een cyberaanval. Wekenlang moest met man en macht gewerkt worden om het bedrijf weer operationeel te krijgen. Senior vice president Geert Ostyn geeft een inkijk in de impact van een dergelijke crisis en deelt de lessen die getrokken werden uit het voorval.

Picanol: na de cyberaanval

Info

13 januari 2020. Corona was nog een verre dreiging. Deze datum blijft voor weefgetouwenfabrikant Picanol Group echter in het geheugen gegrift. Die ochtend bleek het bedrijf slachtoffer te zijn van een georchestreerde hacking die wereldwijd de systemen één voor één platlegde. De productie viel stil, werknemers moesten naar huis, communicatie viel uit, de pers stond voor de deur. In de weken erna werkte Picanol Group met man en macht om het bedrijf weer operationeel te krijgen.

Als senior vice president maakte Geert Ostyn dit vanop de eerste rij mee. De eerste hachelijke momenten, het zoeken naar oplossingen, beslissingen en keuzes die moesten worden gemaakt, het proces om het bedrijf weer op te starten.

Geert neemt ons mee terug naar de gebeurtenissen en geeft een inkijk in de impact die een dergelijke crisis heeft op het bedrijf en op de mensen. En: hoe dekt het bedrijf zich nu in tegen de risico’s van cybercriminaliteit?

Een boeiend relaas van enkele bewogen weken!


* Voor al onze events in het najaar garanderen we dat ze enkel doorgaan als dat op een veilige manier kan. Hierdoor kan het zijn dat het format aangepast wordt. Mocht dat het geval zijn, dan brengen we je daar uiteraard van op de hoogte.

Programma
19:00 uur onthaal
19:30 uur getuigenis van Geert Ostyn & uitwisseling
20:45 uur netwerking met hapje en drankje
Waar
Business Centrum, Ieper

Ter Waarde 50
8900 Ieper

Wanneer
-
Praktisch
Status
Volzet
Prijs
€ 70 per persoon (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)