skyline San Francisco by night

Outlook Late Night (Turnhout)

In deze vernieuwde uitgave van onze jaarlijkse economische vooruitzichten nemen drie gerenommeerde experten plaats op de sofa bij Geert Janssens, hoofdeconoom ETION. Opzet van elke sessie: de hachelijke situatie van de wereldeconomie inschalen.

Outlook Late Night (Turnhout)

Info

Na een grondige economische outlook voor België, wordt het venster opengezet voor een ruime blik op de wereld.

Tal van internationale risico’s bedreigen het Europese - en bij uitbreiding het Westerse - welvaartsmodel. De klimaattransitie maakt deze uitdagingen nog complexer. Valt deze puzzel überhaupt nog op te lossen? Met welke scenario’s moeten we rekening houden?

Geert Janssens gaat, samen met drie gasten, op zoek naar gepaste antwoorden. In Turnhout zijn dat: 

  • Koen De Leus, chief economist BNP Paribas Fortis
  • Jan Longeval, owner Kounselor Consulting
  • Véronique Goossens, chief economist Belfius

In onze vernieuwde outlook geven we je eerst ruim de kans om te netwerken tijdens een walking dinner. Daarna start de Outlook 'Late Night'. We sluiten af met een kort napraatmoment en drink.
 

3 data, 3 locaties

Kan je er niet bij zijn op 21 november? Misschien past een van de andere ETION Outlooksessies wel in je agenda.

Programma
18:30 uur onthaal, netwerking en walking dinner
20:00 uur Outlook Late Night
21:30 uur afsluitende drink
22:00 uur einde
Waar
VanRoey.be, Turnhout

Kempenlaan 2
2300 Turnhout

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 135 pp voor leden (excl. btw)
€ 165 pp voor niet-leden (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Koen De Leus

chief economist
BNP Paribas Fortis

Koen De Leus (1969) studeerde Handelswetenschappen aan EHSAL. Hij startte zijn loopbaan als analist bij Tijd Beursmedia. Daarna was hij hoofdeconoom bij Uitgeversbedrijf Tijd. Van 2006 tot 2016 werkte hij in diverse economische functies bij KBC. Sinds 2016 is Koen chief economist bij BNP Paribas Fortis. Hij is ook gastdocent ‘Behavioral Finance’ in het programma Investment Management aan de EHSAL Management School. Hij is ook (co)-auteur van verschillende boeken.

Jan Longeval

owner, Kounselor Consulting BV
adjunct professor of finance, Vlerick Business School

Voormalig hoofd vermogensbeheer en lid van het groepsdirectiecomité en de raad van bestuur van Bank Degroof (Petercam). Lid van de raad van bestuur, van het auditcomité en voorzitter van het Investeringscomité van Synatom (Engie groep). Adjunct professor of finance aan de Vlerick Business School. Voorzitter werkgroep duurzaam beleggen ('ESG') van PensioPlus, de Belgische Federatie van Pensioeninstellingen; expert in ESG en impact beleggen.  Raadgever van meer dan 20 Belgische OFP pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en universiteiten. Auteur van ‘God Dobbelt niet op de Beurs’ en van ‘Heavy Metal’, over goud, geld en monetaire inzichten.

Véronique Goossens

chief economist
Belfius

Véronique Goossens is licentiaat communicatiewetenschappen (Universiteit Gent) en studeerde voordien politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Ze werkte meer dan 20 jaar als journalist bij diverse zenders. Lange tijd was ze  nieuwsanker bij Kanaal Z. In 2016 publiceerde ze het boek 'De geldmakers - Achter de schermen van de Nationale Bank van België'. Sinds 2019 is ze hoofdeconoom en chief opinion leader bij Belfius.