op weg naar Santiago de Compostela

Leiderschap en christelijke spiritualiteit (2023)

Een reeks van 4 sofagesprekken waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven.

Leiderschap en christelijke spiritualiteit (2023)

Info

Zingeving vinden, is vooral een kwestie van goed zoeken!

ETION brengt je samen met vier leiders en academici die, in hun zoektocht naar verdieping, inspiratie vinden in de christelijke spiritualiteit. Met een eigentijdse invulling! Leiders van vandaag, met beide voeten stevig geworteld in hun geloof. Als bron van troost, warmte, verbondenheid en steun.

Via een diepgaande dialoog verkennen we hun diepere drijfveren en ontdek je hoe zij elke dag kracht putten uit hun geloof.

 • Kurt Leuridan, CEO Tokai Optecs - 1 februari
  Kurt is CEO van Tokai Optecs, een Belgisch-Japanse joint venture die brillenglazen fabriceert en verdeelt. Met zijn onderneming maakt hij producten vanuit de gedachte dienstbaar te zijn aan de mensen, met respect voor de omgeving en alle actoren rondom. De inspiratie daarvoor vindt hij in zijn christelijk geloof. Het evangelie is zijn leidraad bij zijn internationaal ondernemerschap. Als een stok om op te steunen, nooit om mee te slaan.

 • Bruno Colmant - 14 juni
  Wat als de financiële crisis van 2008 alleen maar de voorbode was van veel grotere maatschappelijke schokken? Een toekomst waarin ​​ongebreideld kapitalisme een onvrije samenleving creëert? Het is één van de centrale vragen in boek “Le prêtre et l’économiste” waarin econoom Bruno Colmant waarschuwt voor een systemische crisis. Een retrospectieve op het kapitalisme dat zichzelf in de staart heeft gebeten. (Franstalig)

 • Sister Helen Alford - 5 september
  Helen Alford is een dominicaner zuster die decaan is van de afdeling Sociale Wetenschappen aan het Angelicum, de Pauselijke Universiteit van St. Thomas van Aquino in Rome, waar ze eerder ook al vicerector was. Daar doceert ze economie & ethiek en de geschiedenis van het christelijk sociaal denken. Een inspirerend denker met tal van publicaties op haar naam over managementtheorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. (Engelstalig)

 • Bénédicte Lemmelijn - 15 november
  Bijbelwetenschapster Bénédicte Lemmelijn is de eerste vrouwelijke decaan van de prestigieuze faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven. Ze promoveerde met een doctoraat over het plagenverhaal in Exodus en specialiseerde zich daarna verder in het Oude Testament. Ze is lid van de Pauselijke Bijbelcommissie in Rome en auteur van populair wetenschappelijke werken over het geloof.


De gesprekken worden gemodereerd door Hans GeybelsLogia.

uur topic
18:30 onthaal & informeel samenzijn tijdens de maaltijd
19:30 sofagesprek
22:00 gelegenheid om na te praten
Waar
Centrum Eenheid, Wezemaal

Centrum Eenheid
Aarschotsesteenweg 381
Wezemaal

 

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 950 (excl. btw) voor de reeks van 4 sessies
Inschrijven voor afzonderlijke sessies is niet mogelijk.
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Annemie De Proft

Annemie De Proft

0473 51 91 35