Vincent Van Peteghem

In gesprek met Vincent Van Peteghem

We leggen enkele lastige vragen voor aan de man of vrouw aan het stuur over hun specifiek beleidsdomein. Minister Vincent Van Peteghem bijt de spits af over de fiscale hervorming. 

In gesprek met Vincent Van Peteghem

Info

Kunnen politici anno 2023 nog denken en handelen op lange termijn? Is het in een door sociale media gedomineerde wereld nog mogelijk om grondige inhoudelijke discussies te voeren over fundamentele hervormingen van arbeidsmarkt, fiscaliteit, energievoorziening, marktmechanisme… ? Hebben politici een set van waarden waarmee ze stevig in hun schoenen staan om deze uitdagingen aan te pakken? Is er binnen een regering of beleidsploeg een gedeelde visie waarmee men aan de slag kan? Of houdt het politiek bedrijf er andere methodes op na om de grote uitdagingen aan te pakken?

Met Vincent Van Peteghem, vice-eersteminister en minister van Financiën, zoeken we uit of er ooit nog een grondige fiscale hervorming komt. Welke zijn de basisprincipes en axioma’s waarop zo’n hervorming moet worden gebaseerd? En bovenal, hoe creëren we draagvlak voor zo’n grote hervorming?

Nog in deze reeks
Programma
11:30 uur onthaal
11:45 uur Vincent Van Peteghem in gesprek met Geert Janssens
13:00 uur lunch
14:00 uur einde
Waar
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem

Pontstraat 41
9831 Sint-Martens-Latem

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 150 (excl.btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Vincent Van Peteghem

vicepremier en minister van Financiën

Vincent Van Peteghem (1980) is sinds 2022 vicepremier en minister van Financiën in de federale regering. Na zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen werd hij al vlug politiek actief voor cd&v, eerst lokaal in De Pinte, daarna ook op Vlaams en federaal niveau.

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.