close-up grijpmachine kermisattractie

ETION Jongeren: Elaut Group: wereldwijd pretbezorger in het lunapark

De ETION Jongeren gaan op zoek naar amusement! Al meer dan 60 jaar bedenkt, creëert en produceert Elaut  elektromechanische amusementsspelen voor jong en oud. Laurens De Smedt leidt ons door de historiek en mechaniek van het gamma.

ETION Jongeren: Elaut Group: wereldwijd pretbezorger in het lunapark

Info

In 1959 slaagde Achiel Verstraeten er als eerste in om een grijpmechanisme dat drie motoren omvat, te verenigen in één alleenstaand spel. De grijpkraan was geboren. Ook vond hij mechanismes uit waardoor botsauto’s beginnen te rijden als ze een jeton krijgen toegediend. De daaropvolgende decennia ontwikkelde Achiel Verstraeten tal van spellen met een muntinworp.

Meer dan 60 jaar later bedenkt, creëert en produceert ELAUT nog steeds elektromechanische amusementsspellen voor jong en oud: van typische arcadespellen op kermissen of in zwembaden en bioscopen, tot roulettes en dobbelspellen in casino’s.

Het familiebedrijf uit Sint-Niklaas groeide uit tot een mondiale speler met 180 medewerkers in kantoren in Europa, de VS en Duitsland, met honderden klanten wereldwijd. Omdat concurreren tegen goedkopere Aziatische producten een uitdaging is, wordt volop ingezet op kwaliteit.

Kleinzoon Laurens De Smedt overloopt samen met ons de historiek en mechaniek van het ELAUT-gamma.

Programma
18:30 uur onthaal met hapje en drankje
19:00 uur Elaut Group: voorstelling
20:30 uur afsluitende netwerking
21:30 uur einde
Waar
Elaut, Sint-Niklaas

Passtraat 223
9100 Sint-Niklaas

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 65 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Yannick Hindryckx

Yannick Hindryckx

0497 14 20 63
Partner(s)
Spreker(s)

Laurens De Smedt

manufactoring & supply manager
Elaut Group

Laurens De Smedt (°1993), kleinzoon van Achiel Verstraeten, vervolmaakte zijn ingenieursstudies met specialisatie in mechatronica en robotica. Hij vervulde een managementfunctie bij AB-InBev en startte in 2019 bij Elaut, waar hij momenteel manufacturing & supply manager is.