bierkar voor brouwerij Omer

ETION Jongeren – De papa van Omer heet ook Omer

Omer Gery Vander Ghinste, 27 jaar en vijfde generatie in het familiebedrijf, vertelt hoe het is om op te groeien in een lange lijn van bierbrouwers met dezelfde voornaam. Een uniek stukje familie- en bedrijfsgeschiedenis!

ETION Jongeren – De papa van Omer heet ook Omer

Info

Er was eens, lang geleden, een man met de naam Omer Vander Ghinste. Hij brouwde bier onder de kerktoren van Bellegem en verkocht het onder dezelfde naam. Om het bier te promoten, bestelde hij glasramen om op te hangen aan de gevels van cafés. Omer kreeg een zoon en noemde die… Omer. Want als die later de brouwerij zou overnemen, moesten de glasramen niet vervangen worden.

De brouwerij overleefde twee wereldoorlogen, veranderde twee keer van naam, groeide en lanceerde onder leiding van de 4de generatie de succesvolle tripels Omer (in 2008) en Le Fort (in 2016).

In 2019 trad de 5de generatie, de nu 27-jarige Omer Gery, toe tot de familiebrouwerij. Hij vertelt ons op 6 oktober hoe het is om op te groeien in een lange lijn van bierbrouwers met dezelfde voornaam, en neemt ons mee doorheen de geschiedenis en de bedrijfsgebouwen.

18:30 uur onthaal met catering
19:00 uur voorstelling & rondleiding
20:30 uur napraten bij een biertje
21:30 uur einde
Waar
Brouwerij Omer Vander Ghinste, Kortrijk

Brouwtorenstraat 5
8510 Kortrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 65 (excl.btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Omer Gery Vander Ghinste

key account manager
Brouwerij Omer Vander Ghinste

Omer Gery behaalde in 2016 zijn diploma handelsingenieur aan de KU Leuven. Hij werkte als management trainee bij Ormit Belgium en Ahold Delhaize, alvorens in 2019 bij de familiebrouwerij aan de slag te gaan als keyaccountmanager.