Jochanan Eynikel

JOCHANAN EYNIKEL, BUSINESSFILOSOOF

Jochanan Eynikel is businessfilosoof bij ETION. Als auteur en spreker werkt hij rond thema’s op het raakvlak van ethiek, economie en zingeving. Van opleiding is Jochanan master in de Wijsbegeerte (KU Leuven & Universiteit Stellenbosch) en de Audiovisuele Journalistiek (Erasmushogeschool Brussel). Jochanan wordt vaak gevraagd als spreker in binnen- en buitenland: onder meer voor TEDx, Pepsico, Gartner, Deloitte, Proximus, Tech Data, Vlerick Business School, VRT, Colruyt Group,…

Thema’s (Nederlands/Engels)

  • Zinvol werk en betekeniseconomie
  • Techniekethiek: ethiek in tijden van AI, robots en big data
  • Bedrijfsethiek: werken met waarden op de werkvloer
  • Mensgericht digitaliseren: hoe teams meekrijgen in digitale verandering?
  • Omgaan met morele dilemma’s

Je kan Jochanan ook inhuren als procesfacilitator voor strategische denkoefeningen, cultuurtransformatie en bedrijfsethische denkoefeningen.

Sneak Peak

Publicaties

Jochanan is auteur van twee boeken. Robot aan het Stuur (LannooCampus, 2017) belicht de ethische en maatschappelijke uitdagingen van AI en robotisering. Met dit debuut stond hij in 2018 op de shortlist van het Managementboek van het Jaar. In Check-In. Op zoek naar zin en betekenis in bedrijven (LannooCampus, 2020) belicht Jochanan de groeiende behoefte aan zin en betekenis in werk en economie (longlist Managementboek van het Jaar 2021).

Terug naar Experten en thema's