zingeving in de praktijk bij Duror

In-Company aanbod

ETION heeft heel wat expertise in huis. Die willen we graag delen. Misschien heeft een lezing of publicatie je geïnspireerd? En wil je de verworven inzichten delen met collega’s of je raad van bestuur… Dat kan! Het kernteam van de denktank werkt graag een keynote, lezing of workshop op maat voor je uit. Of een heus ad-hoc traject! 

Een spreker in jouw bedrijf of op jouw evenement? Ontdek hier de thema’s waarover onze experts een inspirerende lezing of keynote kunnen verzorgen.

Of ga je liever met je team aan de slag rond een van onze thema’s? Dan vind je hieronder een greep uit workshops die we In-company kunnen organiseren.

Interesse: contacteer ilse.lanzillotta@etion.be
 

Strategie/Toekomstdenken


workshop


Workshop Trendanalyse: De basis van een goede strategie is begrijpen welke veranderingen er op je afkomen. Alleen zo kan je nieuwe kansen en potentiële bedreigingen tijdig ontdekken. Maar hoe identificeer je opkomende trends die zich in de marge ontwikkelen? Hoe onderscheid je trends van hypes? En hoe breng je in kaart welke grote evoluties er op jouw bedrijf afkomen?

Workshop Scenariodenken: Trends geven dan wel een richting aan, de toekomst blijft fundamenteel onzeker. In deze workshop krijg je de hulpmiddelen om vanuit de grote onzekerheden die we identificeren, scenario’s te bouwen. We gebruiken scenariodenken als methode om wat vluchtig en onzeker is, concreet vorm te geven en je strategie beter af te stemmen op de toekomst.

Phoenix Workshop: Beeld je in dat je bedrijf afbrandt tot op de grond door veranderingen in je omgeving. Gebruik dan deze ervaring om de enorme disruptie die aanwezig is in je omgeving, in je voordeel te keren. In de Phoenix Workshop vallen we eerst je bedrijf aan met alle mogelijke vuurkracht. Nadien bouwen het terug op zodat het sterker is dan ooit.

Economische outlook: In deze spannende tijden is duiding meer dan ooit noodzakelijk om het hoofd koel te houden. In een op maat gemaakte outlook vertalen we de algemene economische vooruitzichten naar de context van jouw bedrijf en sector. 

Geopolitieke outlook: Geopolitieke spanningen hebben een steeds grotere impact op onze economie. Economische stromen van geld, goederen, informatie en mensen worden steeds vaker als politiek wapen gebruikt. Wat verwachten we van het volgende jaar op geopolitiek vlak? 

Aandeelhouderschap in vraag: Met een gepersonaliseerde aanpak helpen we je grondig nadenken over dit spannende maar tegelijk delicate vraagstuk. Dit kan op individuele basis maar ook in groep tijdens een tweedaagse workshop.

Workshop Politieke disruptie: Politieke conflicten zullen in onze hypergeconnecteerde economie steeds meer disruptie van bedrijven veroorzaken. In deze workshop leer je waar politieke disruptie vandaan komt, hoe het jouw bedrijf kan verstoren en hoe je je hiertegen kan wapenen. En waar er mogelijk opportuniteiten zijn in een op het eerste gezicht chaotische politieke omgeving!
 

Leiderschap & waarden


workshop


Workshop Werken met waarden: In deze training leer je hoe je, als bedrijfsleider of teamverantwoordelijke, op een grondige en concrete manier aan de slag kan met waarden op de werkvloer. De focus ligt zowel op het verkrijgen van helderheid en betrokkenheid rond de bedrijfswaarden, als op het concreet maken van de organisatiewaarden in de dagelijkse werking.

Workshop Check-in. Zingeving voor organisaties: Verbondenheid en zingeving behoren vandaag tot de basisbehoeften van medewerkers. Meer dan ooit wil talent verbinding ervaren met hun job, hun team en het grotere geheel van de organisatie. In deze workshop leer je hoe je als leider een cultuur van verbinding vorm geeft en levend houdt in je team en organisatie.

Workshop Omgaan met dilemma’s: Als leidinggevende kom je bij beslissingen wel eens op een T-stop terecht: keuzes waarbij de werking of toekomst van je team of organisatie op een tweesprong staat. Je moet kiezen, maar beide opties hebben uitkomsten die je liever niet wil. Wanneer daarbij waarden in conflict komen te staan, gaat het om ethische dilemma’s. In deze interactieve workshop gaan we op een gestructureerde en respectvolle manier aan de slag met de dilemma’s in jouw bedrijf.
 

Participatief en coöperatief ondernemen


Workshop Participatief ondernemen: Het vinden, behouden en motiveren van medewerkers is geen evidentie in tijden van schaars talent en een snel veranderende omgeving. Met een participatieve manier van werken kan je deze doelen tegelijk nastreven. Medewerkers die zich eigenaar van de organisatie voelen, zijn immers bereid om de zogenaamde extra mijl te gaan. Tijdens een tweedaagse workshop zoeken we uit welke elementen van participatief ondernemen voor jouw bedrijf relevant zijn. Ook jouw leiderschapsstijl komt aan bod.

Workshop Coöperatief ondernemen: De opeenvolgende crisissen zetten de gezondheid van het economisch weefsel onder druk en doen kmo’s nadenken over hun organisatiestructuur. Markten komen steeds meer in de greep van grote ketens. De impact van digitale platformen creëert disruptieve impulsen die de eigen sectorgrenzen overstijgen. Coöperatief ondernemen is een mogelijk antwoord op deze uitdagingen. Het model van de ‘ondernemingencoöperatie’ verhoogt ook jouw kansen om als kleine speler opportuniteiten te benutten. 

Download hier de In-Company brochure.