Getuigenissen

Felix Moons

marketing & export area manager Inovet
NextGen Table - Kempen
 
foto Felix Moons

“Enkele jaren geleden heb ik, als tweede generatie, mijn intrede gemaakt binnen Inovet. Kort daarna kwam ik in contact met de peergroep NextGen Table van ETION. Een groep van een tiental gemotiveerde ondernemers die zich in een gelijkaardige situatie bevinden. 

Driemaandelijks organiseert ETION een informele bijeenkomst, die steeds opgebouwd is rond een specifiek thema. Vakspecialisten begeleiden ons in thema’s zoals functioneringsgesprekken, digitalisatie, employer branding, etc. In een gemoedelijke sfeer kan er confidentieel gesproken worden, en dat vormt een ideaal klankbord. Het is bijzonder interessant om te zien dat we, desondanks de verschillende sectoren waarin we ons bevinden, duidelijk gelijkaardige uitdagingen en opportuniteiten tegenkomen. 

Kortom, een prettige manier om je netwerk uit te breiden, interessante sprekers te ontmoeten en te sparren met je peers.” 

 

 

 

Jo Michiels 

sales manager Easykit
Business Development Table – regio Brabant-Brussel
Jo Michiels
 
 


“Als ondernemer binnen een onderneming moet ik dagelijks weloverwogen beslissingen nemen. Ik besef heel goed wat daarvan de impact kan zijn, op mijn mensen, én op onze klanten. Want zij vormen het hart van ons bedrijf, natuurlijk. Ondernemen is geen exacte wetenschap. Een echt goed ‘handboek’ zal wel nooit geschreven worden. En al zeker niet over hoe je het op een ‘menselijke’ manier aanpakt. Toch is het uitgerekend dat waar de peer-to-peer ontmoetingen van ETION over gaan. 

In elke meeting van de groep is er een inspirerende spreker, waarna we over zijn lezing van gedachten wisselen en ervaringen delen. De inzichten die daaruit voortvloeien, kan ik meteen toepassen in mijn organisatie. 

Maar het echt waardevolle van deze ontmoetingen gaat dieper. Ze bieden me gemoedsrust, omdat ik de uitdagingen van anderen herken. We lopen allemaal tegen hetzelfde aan, ongeacht onze sector of bedrijfscultuur. Door daar in een ongedwongen en vertrouwelijke sfeer over te spreken, kunnen we ze, elk voor ons, op onze concrete vloeren met meer rust en vertrouwen aanpakken. 

Daar varen finaal onze klanten wel bij. Maar niet in het minst ook onze medewerkers, over wie we een niet te onderschatten verantwoordelijkheid dragen. Ja, ik mag zeggen dat ik steeds weer reikhalzend uitkijk naar deze momenten.” 


Christoph Vandenbussche 

general manager Belux Reynaers Aluminium
Pilot’s Cabin – regio Antwerpen-Mechelen
 
Christoph Vandenbussche Reynaers

“Het interessante aan de Pilot’s Cabin is dat je met peers over inhoudelijke thema’s op een open, informele en transparante manier kan praten en ervaringen uitwisselen. Steeds wordt gezocht naar een inspirerende spreker bij het thema.

De echte meerwaarde van de Pilot’s Cabin is de ervaringsuitwisseling met de groep, waarbij ieder de gelegenheid krijgt zijn of haar ervaringen te delen. De diversiteit aan bedrijfssectoren maakt het des te meer interessant om te leren hoe andere bedrijven met de voorgestelde topics omgaan. 

De kracht is tevens dat de onderwerpen gedurende een slechts 2 uur durende lunch worden behandeld. Timings worden perfect gerespecteerd, wat toelaat in weinig tijd zeer specifieke materie onder de loep te nemen. De Pilot’s Cabin is voor mij even een pauzeknop in de dagdagelijkse activiteiten, wat heel inspirerend werkt en waar ik steeds naar uitkijk. Dit alles wordt ook op een vlot te bereiken locatie georganiseerd. 

Deel uitmaken van de Pilot’s Cabin ervaar ik als positief en waardevol. De voorgestelde onderwerpen en de ervaringsuitwisselingen met een zeer fijne groep van mensen geven me steeds inspiratie en zuurstof om achteraf met mijn team aan de slag te gaan.” 


Nancy Vervoort 

financieel directeur Groep Van Roey
CFO Lounge – regio Kempen
Nancy Vervoort


“De peergroep CFO Lounge is niet alleen een manier om met collega-CFO’s contacten te leggen, het zijn ook steeds leuke bijeenkomsten

De meetings hebben een sterke inhoud omdat er thema’s aan bod komen die we zelf aanreiken vanuit de actualiteit, onze dagelijkse business of werkdomein. Vanuit connecties in de groep of vanuit ETION vindt men steeds boeiende sprekers bereid om duiding te geven bij het onderwerp. 

De vaste groep zorgt voor connectie, vertrouwen, open discussies en fijne contacten. En niet onbelangrijk, onze meetings gaan door na de kantooruren, onze ETION-gastvrouw weet steeds leuke adresjes in de buurt te vinden met eveneens aandacht voor de ‘wining & dining’.” 


 

 

Steven Uyttersprot 

onafhankelijk verzekeringsmakelaar, zaakvoerder Lukas Verzekeringen
KMO Table – regio Oost-Vlaanderen
 
Steven Uyttersprot

“De KMO Table was voor mij het eerste echte ETION-event waaraan ik deelnam. Meteen een behoorlijke ‘leap of faith’ dus… maar ik heb het me nog geen seconde beklaagd. De ‘warmte’ die kenmerkend is voor ETION kan je aan zo’n tafel haast letterlijk voelen. 

Onze groep bestaat uit een 15-tal ondernemers uit diverse sectoren. Stuk voor stuk zijn het mensen die zich willen openstellen — willen delen — om zo weer van elkaar te leren. Een typische meeting duurt slechts 2 à 3 uur, maar als jonge ondernemer is het een ‘supercharger’ voor levenswijsheid. 

Een mooie extra is ook dat je met je groep zelf aan de knoppen zit: het is de groep die bepaalt welke thema’s of issues besproken worden. Ik kijk al uit naar de volgende bijeenkomst!”

 


Willem Demuynck 

managing director Henry Schein Belux
Captain’s Table – regio West-Vlaanderen
Willem Demuynck
 
 


“Mijn ervaring met de Captain’s Table vertaalt zich in een spiegel, een steen en doos. Wat heeft dit te maken met een peer-to-peer-spreekgroep, zult u zich afvragen? Wel dit zijn de zaken die ik uit dit interessant overleg haal. 

De spiegel is de zelfreflectie waaraan wordt gedaan. In je dagelijkse bezigheid zit je in je bubbel (geen COVID-bubbel!) en door te spreken, te luisteren en te discussiëren met collega’s buiten je eigen vakgebied stel je jezelf in vraag. En leer je bij! En dit is de verrijking die elk van ons nodig heeft. 

De steen is de toetssteen die twijfel kan wegnemen. Want ieder van ons, in welke positie ook, twijfelt wel eens aan bepaalde zaken, beslissingen,.... . Wel, advies van anderen die totaal neutraal staan tegenover jou of je business, is welkom advies. 

En de doos is hét cliché maar daarom geen mindere waarheid: out of the box thinking. Je leert uit de ervaring van anderen, je ontdekt nieuwe denkwijzen, en dit doet je zelf verder kijken. 

Conclusie voor mij? Mijn rugzak is meer gevuld door de Captain’s Table, een spiegel, steen en doos erbij maken hem juist lichter.” 


Joke Vandepitte 

CEO Pittman Seafoods
ETION Boekt – regio West-Vlaanderen
 
Joke Vandepitte

Boeken lezen heb ik al altijd zeer graag gedaan en ik vind dit enorm inspirerend! Ik was dan ook zeer snel verkocht voor het concept ETION Boekt. 

Enerzijds heb ik boeken leren ontdekken en appreciëren die niet in mijn leeslijst zouden voorkomen. Anderzijds vind ik het een grote meerwaarde om op een verbindende manier te reflecteren in groep over een boek. Dit geeft voor mij een extra dimensie aan het gelezen boek en nieuwe invalshoeken. 

We lezen allemaal hetzelfde boek, maar ieder vanuit zijn eigen prisma, waardoor er waardevolle gesprekken ontstaan en soms een pittige discussie! Een zeer leuke formule!” 

 

 

 

 


Peter s’Jongers 

CEO Protime
Driver’s Seat 1 – regio Antwerpen-Mechelen
Peter s'Jongers
 
 


“Ondernemen is meer dan geld verdienen. Ondernemen is waarde creëren. Vooral toch ook menselijke waarde. Ik voel me dan ook erg aangesproken bij het waardegedreven ondernemen waar ETION voor staat.

Sinds een 8-tal jaren ben ik lid van een Driver’s Seat, een peergroep met een 15-tal collega-ondernemers. Enkele keren per jaar komen we samen. We zijn ondernemers met een verschillende achtergrond en aan het stuur van heel uiteenlopende bedrijven maar toch met een grote verbondenheid: we voelen allen een diepe liefde voor onze bedrijven en voor onze medewerkers. En ook al werden er in tussentijd bedrijven gekocht en verkocht, allen willen we op een respectvolle en duurzame manier verder bouwen. 

Vanuit deze verbondenheid zijn de bijeenkomsten steeds leuk en leerrijk. Nooit belerend. We delen onze visie op verschillende materies en kunnen kwetsbaar informatie delen. We leren daarbij dat niemand van ons de wijsheid in pacht heeft. Dat iedereen wel eens blind moet varen, terwijl de omgeving vaak verwacht dat de kapitein altijd weet waar het schip naartoe vaart. 

De kennisdeling en het menselijke contact zijn voor mij van grote waarde. Ik leerde ondernemers kennen naar wie ik steeds kan bellen wanneer ik met een vraag zou zitten of wanneer ik een tweede mening zou wensen. En daar heeft elke kapitein wel eens nood aan.” 


Bernice Poppe 

HR & finance manager HRlinkIT
HR Corner – regio Oost-Vlaanderen
 
Bernice Poppe

“Eind vorig jaar heb ik me aangesloten bij de HR Corner van ETION. Als HR & finance verantwoordelijke van een kmo was ik op zoek naar een klankbord en netwerk, waar ik enerzijds terechtkon om met andere HR-verantwoordelijken te sparren over de uitdagingen binnen HR, en anderzijds om van andere experten in dit domein te leren hoe zij bepaalde zaken aanpakken. 

De HR Corner is een beperkte groep wat ervoor zorgt dat elke bijeenkomst steeds interactief en dynamisch is. De kalender ligt ruim op voorhand vast en de agenda wordt ingevuld in functie van de noden en vragen die er vanuit de groep zijn. 

Ik merkte ook meteen dat de meeste leden al geruime tijd aangesloten zijn wat voor een heel open interactie zorgt. Door het feit dat je met meerdere experts rond de tafel zit, die allen ook uit een verschillende sector komen, worden de besproken topics kritisch en vanuit meerdere invalshoeken bekeken en worden ervaringen gedeeld. In het huidige coronatijdperk is het heel nuttig en leerrijk om op dit netwerk te kunnen terugvallen. We worden immers geconfronteerd met heel wat nieuwe maatregelen en situaties waarop we vanuit HR een antwoord moeten kunnen geven.”