geldkraan

Après-Midi: Staat de geldkraan nog (ver genoeg) open?

Op basis van getuigenissen krijg je antwoorden op volgende vragen: Hoe kijkt de bank naar jouw bedrijf? Hoe kan je jouw financiering vlot trekken? Hoe beïnvloedt ESG de financiering van jouw bedrijf?

Après-Midi: Staat de geldkraan nog (ver genoeg) open?

Info

Hoe zwaar weegt het renteklimaat op de financiering van onze economie? Ook gezonde kmo's moeten tijdens periodes van stijgende rente vrezen voor kredietschaarste. Daarom brengt deze après-midi eerst de omvang van de uitdaging in kaart. Voor wie en waar nijpt het schoentje? Aansluitend bekijken we kredietverlening vanuit het standpunt van een financiële instelling. Door welke bril kijkt een bank naar je onderneming? Samen met Patrick Valckx (expert financiering), distilleert Geert Janssens, hoofdeconoom ETION, enkele tips die de relatie met je bank kunnen verbeteren.

In een tweede deel gaat Alex De Ridder, accountmanager PMV, op zoek naar alternatieven en oplossingen voor de kredietschaarste. Wat kunnen andere partijen betekenen bij de financiering van je groei, een overname of een innovatief project? Welke opties zijn er om een vastgelopen kredietdossier vlot te trekken? De praktijkervaring van Steven Van Den Berghe, oprichter Aveno, maakt deze sessie zeer concreet.

Het laatste woord is aan Paul Lievens, CFO bij Jan De Nul. Niet alleen financiers maar ook grote bedrijven kijken vandaag door een andere bril naar de kmo-leverancier. COVID en de energiecrisis hebben de betaalketting stevig onder druk gezet, maar ook de klimaattransitie is niet meer weg te denken uit het financieel landschap. Hoe moet het verder nu ondernemingen niet alleen tal van rapporteringsverplichtingen krijgen opgelegd maar ook concrete resultaten dienen voor te leggen?

Programma
16:00 uur ontvangst met aperitief & hapjes
16:30 uur welkomstwoord & inleiding door Geert Janssens (ETION)
16:40 uur voorstelling resultaten enquête ETION-CRION
17:00 uur Geert Janssens in gesprek met Patrick Valckx (expert financiering)
17:15 uur Alex De Ridder (PMV) op zoek naar alternatieven voor de kredietschaarste
17.30 uur Alex De Ridder (PMV) in gesprek met Steven Van Den Berghe (oprichter Aveno)
18:00 uur Paul Lievens (Jan de Nul) : de gewaarschuwde CFO denkt in 'Multiples'
18.30 uur netwerken met een hapje & drankje
19:30 uur einde
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 135 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Patrick Valckx

CFO
Power Solutions Group

Patrick Valckx trad in dienst bij KPMG Bedrijfsrevisoren in 1986 en maakte in 1999 de overstap naar KPMG Accountants. Sedert oktober 2022 is hij CFO bij Power Solutions Group. Hij is bedrijfsrevisor-accountant en specialist op het vlak van kleine en middelgrote ondernemingen, vrije beroepen en de non-profit sector.

Alex De Ridder

account manager
Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV)

Alex De Ridder is account manager bij PMV sedert 2008. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector, met hoofdzakelijk expertise in investeringskredieten en leningen voor ondernemers/ondernemingen.

Steven Van Den Berghe

oprichter
Aveno

Steven Van Den Berghe (1979) is een actieve vader van twee zonen. Na zijn studies (MP Vlekho) ging hij aan de slag bij P&G. Ondernemersbloed kruipt echter waar het niet gaan kan en na 6 maand verliet hij P&G en startte in 2004 Aveno nv (Alle Vetten en Oliën) op. Intussen is Aveno uitgebouwd tot een echte multinational met een team van 70 mensen, is het actief in een 40-tal landen en haalt een omzet van 70M euro in de Foodservice en Voedingsindustrie.

Paul Lievens

CFO
Jan De Nul Group

Paul Lievens startte zijn professionele carrière bij BNP Paribas Fortis. Sinds 2009 is hij CFO bij Jan De Nul Group. Hij heeft een masterdiploma  Handels- en bedrijfsingenieur van de KU Leuven.