papieren bootje op waterval wordt getransformeerd naar raket

Themagroep Risicobuigers

Ontgrendel Succes door risico's te begrijpen, te beheren en te benutten!
 

Ontdek in deze vierdelige ontbijtreeks hoe je een succesvolle langetermijnstrategie kunt bepalen door effectief om te gaan met ESG, geopolitieke, cyber- en ondernemingsrisico's. Een unieke reis door slim risicobeheer.

! Deze reeks werd om praktische redenen geannuleerd.

Themagroep Risicobuigers

Info

! Deze reeks werd om praktische redenen geannuleerd.

Bij ETION kijken we hoopvol vooruit met enkele ervaringsdeskundigen uit turbulente sectoren. Hoe buig je systematisch risico’s om naar opportuniteiten? Tijdens een vierdelige ontbijtreeks verklappen doorgewinterde risicobuigers hoe zij uitdagingen aanpakten om tot een gewenst resultaat te komen.

Tom Franck, de Chief Risk Officer van Bank J. Van Breda, en Hans Diels, toekomstdenker en expert geopolitiek bij ETION, gidsen ons in een eerste sessie op interactieve wijze doorheen de do's-and-don'ts van risicobeheer met talloze tips en tricks.

In de daaropvolgende 3 sessies toetsen Tom Franck en Hans Diels samen met jou deze aanpak aan de ervaringen van volgende ervaringsdeskundigen:

  • Op Tom Feys zijn bureau prijken dossiers met de buitenlandse expansieplannen van menig Belgisch topbedrijf. In zijn handen ligt een deel van de toekomst van onze nationale groeistrategie. Hoe beoordeel je de slaagkansen van beloftevolle ondernemers in een wereld in verandering? Wat overtuigt Tom tot die ultieme pennentrek?

  • Lieve Mostrey navigeerde in elk van haar mandaten het schip ongehavend door de storm. De bankencrisis, COVID, de woelige politiek,… Ze versterkte telkens de infrastructuur én de strategische toekomst van haar professionele bastion. Kom luisteren hoe Lieve via de Russische effecten meeschrijft aan de wereldgeschiedenis. En daarbij dagelijks de cyberoorlog wint.

  •  André-Xavier Cooreman doet sinds 2014 het ondenkbare bij investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren: hij verplaatste duurzaamheid van kostenpost naar winstmaker op de balans van menig 'people-planet-profit'-bedrijf. Nieuwsgierig hoe Ackermans & van Haaren bij bedrijven als Mediahuis en Deme te werk ging? 

Datum Sprekers Thema
woensdag 31 januari Hans Diels en Tom Franck tips & tricks voor risicobeheer
woensdag 28 februari Tom Feys ondernemingsrisico's
woensdag 20 maart Lieve Mostrey geopolitieke & cyberrisico's
woensdag 24 april André-Xavier Cooreman ESG en risico op reputatieschade
Waar
Brasserie Taste, Vilvoorde

Leuvensesteenweg 331
1800 Vilvoorde

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.200 (excl. btw) voor de vierdelige ontbijtreeks.
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Partner(s)
Spreker(s)

Tom Franck

lid van het directiecomité
Bank J. Van Breda

Tom Franck is al jaren actief in de financiële sector en dit in verschillende rollen: directielid, academicus, investeerder, beleidsmaker, toezichthouder en bestuurder. Hij was betrokken bij cruciale momenten in de financiële geschiedenis, zoals de herstructurering van de Belgische banken tijdens de financiële crisis, de hervorming van het regelgevend en toezichthoudend kader ten tijde van de eurocrisis, de hervorming van de investerings- en de financieringsstrategie van de Belgische staat in de nasleep ervan.

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.

Tom Feys

chief investment officer
Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij

Tom Feys is de Chief Investment Officer van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector. Hij is o.m. ook voorzitter van de raden van bestuur van Sabena Aerospace, SABCA en Blueberry en zetelt ook in de raad van bestuur van de luchthaven van Zaventem en Scale-ups.eu.

Lieve Mostrey

CEO
Euroclear

Lieve Mostrey studeerde af als burgerlijk ingenieur (KU Leuven) en behaalde een postgraduaat in de economie (VUB). Ze startte haar carrière op het IT-departement van de Generale Bank (later Fortis Bank), in 2008 werd ze operationeel directeur van Fortis Bank. In 2010 werd ze hoofd technologie van Euroclear. Sinds 2017 is ze er CEO. Mostrey is lid van de raden van bestuur van Euronext Brussels en Febelfin en lid van het strategisch comité van VBO. In 2018 won ze de Vlerick Award van de Vlerick Business School.

André-Xavier Cooreman

lid van het executief comité
Ackermans & van Haaren

André-Xavier Cooreman studeerde na zijn studies als licentiaat in de rechten (KU Leuven) nog international relations (Johns Hopkins University, Bologna Campus) en tax management (ULB). Voor hij in 1997 aan de slag ging bij Ackermans & van Haaren, werkte hij voor het International Development Law Institute (Italië), Shell Group (Nederland), Fortis Bank, McKinsey & C° en Bank Degroof.