Duracell-fabriek te Aarschot

ETION gaat in productie: bedrijfsbezoek Duracell

Waar radicale technologische innovatie de bedrijfsprocessen steeds slimmer en efficiënter maakt.

ETION gaat in productie: bedrijfsbezoek Duracell

Info

De vestiging van het batterijkonijn van Duracell is al meer dan 50 jaar een begrip in Aarschot en omgeving. In 1967 werden er 50.000 batterijen per jaar gemaakt, vandaag 5 miljoen per dag. Een enorme capaciteitstoename die alleen gerealiseerd kon worden door radicaal de kaart te trekken van verregaande digitalisering en automatisering.

Doorgedreven inspanningen om processen te digitaliseren, een interface die teams met elkaar verbindt en real-time procesinfo genereert, heeft het productieapparaat van Duracell stukken efficiënter en slimmer gemaakt. Deze smart manufacturing laat hen zelfs toe batterijen te produceren tegen dezelfde kosten als hun Chinese zusterfirma, inclusief de transportkosten!

En toch zijn de data die ze vandaag echt gebruiken slechts het topje van de ijsberg. Alle machinedata die gegenereerd worden, kunnen processen verder helpen verfijnen. Elke batterij krijgt nu bijvoorbeeld een virtuele tweelingzus. Een serie datapunten, verzameld door camera’s en laserscanners in het productieproces. Waardoor kwaliteitscontrole tegen een fractie van de kosten kan. Of waardoor operatoren issues tijdig kunnen voorspellen en in het productieproces ingrijpen om waste te voorkomen.

Precies in dat soort lerende netwerken en slimme samenwerkingsverbanden zit nog een gigantisch verbeterpotentieel voor de Vlaamse maakindustrie en een pad dat Duracell als Factory of the Future verder bewandelt.


ETION gaat in productie

Dit bezoek maakt deel uit van de reeks ETION gaat in productie. Een reis langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Bedrijven die nog op grote schaal lokaal produceren en het verschil maken met waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisaties. Klik hier voor meer info.

Opgelet! Het aantal plaatsen voor deze bedrijfsbezoeken is beperkt. Deelnemers aan de reeks krijgen voorrang bij inschrijving.

Programma
13:30 uur onthaal
14:00 uur bedrijfsbezoek
17:00 uur einde
Waar
Duracell, Aarschot

Nijverheidslaan 7
3200 Aarschot

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 150 (excl btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Jan Casteels

Plant Manager
Duracell

Berny Ham

Senior Technical Director
Duracell