Spot in de duisternis

Winterevent 'Mogelijkmakers'

 Over leiden in turbulente tijden

Een complexe wereld vol onzekerheid vraagt moed en veranderkracht. Met de ETION Leadership Award bekronen we een 'Mogelijkmaker', die houvast biedt én vernieuwing brengt. Gastspreker Philippe Bailleur vertelt hoe leiders houvast kunnen bieden in complexe tijden.

Winterevent 'Mogelijkmakers'

Info

De verhoopte roaring twenties van deze eeuw blijken behoorlijk turbulent. Een opeenvolging van crisissen domineert de afgelopen jaren. Hoe moeten organisatieleiders omgaan met deze onzekerheid?

De klassieke aanpak - zoals controle, hiërarchie of procedures - is zinvol in acute situaties en in een voorspelbare omgeving, maar ontoereikend bij snel veranderende omgevingsfactoren. In het omgaan met complexiteit is niet controle maar aanpassingsvermogen, moed en veranderbereidheid nodig.

Turbulente tijden vragen enabling leadership. ‘Mogelijkmakers’ die kunnen omgaan met de paradoxen die eigen zijn aan onzekere tijden: houvast bieden én vernieuwing mogelijk maken, onzekerheid én toch beslissen, …

Als organisatiecoach is Philippe Bailleur al meer dan 20 jaar een pionier in verandermanagement. Helpen losmaken wat vastzit, zit in zijn genen. Geïnspireerd op zijn gelijknamige kersverse boek Navigate vertelt hij hoe leiders houvast kunnen bieden in complexe tijden.

Verder geven we erkenning aan een ondernemende mogelijkmaker met de ETION Leadership Award 2024. Een echte chief enabling officer die op een waardengedreven manier omgaat met complexiteit, turbulentie en onzekerheid. We gaan in gesprek over leiderschap met de winnaar en enkele surprise guests.

Waar
Vestar, Antwerpen

Lamorinierestraat 53
2018 Antwerpen

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 135 voor ETION-leden, € 165 voor niet-leden (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Philippe Bailleur

Philippe Bailleur was officier bij de Luchtmacht, werkte als trainer-consultant en als zelfstandig ondernemer onder de vlag van verschillende bedrijven. Sinds 2012 vaart hij zijn eigen koers. Hij begeleidt meerdere langlopende opleidingen voor professionals. Hij is auteur van o.a. 'Architect van je organisatie'.