! Dit event werd om praktische redenen geannuleerd.
De hoofdbekommernis van boer Kris Heirbaut en zijn echtgenote Ginny is een toekomstbestendig landbouwbedrijf uit te baten met minimale impact op het milieu. Ze zetten enkele jaren geleden dan ook de stap naar circulaire landbouw. In dit proces startten ze ook met de kweek van algen.
Door algen te telen spelen ze in op de maatschappelijke vraag naar meer plantaardige eiwitten. Algen kennen vele toepassingsmogelijkheden en zijn echte superfoods: ze zijn rijk aan eiwitten, vitamine B12, omega 3 vetzuren en het zijn krachtige anti-oxidanten. Met de algen bereiden Kris en Ginny ook eigen producten zoals kaas, salami en ijs.
De algeninstallatie draait op biogas dat vrijkomt bij de verbranding van de koeienmest en heeft een waterbesparend systeem. Ook daar dus aandacht voor het milieu.
Kris en Ginny vertellen graag over hun engagement en over een sector die nog in de kinderschoenen staat.
ETION Lefgozers
ETION Lefgozers zijn visionairs die gezond boerenverstand en branie in één persoon verenigen. Ondernemers die niet de platgetreden paden volgen en met succes buiten de lijntjes durven kleuren. In een ontspannen setting beluister je een verhaal dat bijblijft, over een levenswandel die beklijft.