entree Verbeke Foundation

De Wachter & Devisch: dubbel dwars

Tussen de moderne kunst van de Verbeke Foundation freewheelen Dirk De Wachter en Ignaas Devisch over wat écht betekenis heeft. En Geert Verbeke vertelt over zijn levenswerk.

De Wachter & Devisch: dubbel dwars

Info

Moet alles altijd even geweldig, groots of spectaculair zijn? Of mag het ook wat gewoner… Geluk zit tenslotte in dagelijksheid. In simpele dingen!

Psychiater Dirk De Wachter en filosoof Ignaas Devisch freewheelen over wat écht betekenis geeft. Zoals het toelaten van lastigheid. Dat is net de mooiste uitnodiging tot verbinding.

Géén donderpreek, maar ze liggen wél dwars! Twee rebelse denkers die onze diepste drijfveren in vraag durven stellen.

We ontmoeten elkaar, met ETION-leden uit alle windstreken. Bij de Verbeke Foundation, de rebelse levensdroom van een atypische ondernemer. We starten er met een wandeling langs moderne kunst, die altijd in beweging is. Geen afgeborstelde collectie in witte, steriele ruimtes, maar barstensvol leven. Eeuwig onaf en ongepolijst. Net als wij allemaal.

Programma
16:00 uur start
Waar
Verbeke Foundation, Kemzeke

Westakker 1
9190 Kemzeke

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 135 (excl. btw) voor leden
€ 165 (excl. btw) voor niet-leden
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Dirk De Wachter

hoogleraar KU Leuven en psychiater UPC

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland en auteur van diverse bestsellers.

Ignaas Devisch

hoogleraar medische filosofie
UGent

Ignaas Devisch (1970) is professor in de medische filosofie en ethiek, verbonden aan de medische faculteit van Universiteit Gent. Daarnaast is hij ook auteur en columnist en verzorgt consultancy op vlak van ethiek en filosofie voor bedrijven en particulieren. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland, zowel voor een gespecialiseerd als een breed publiek. Sinds 1 september 2021 staat hij aan het hoofd van de denktank Itinera.

Geert Verbeke

kunstverzamelaar & oprichter
Verbeke Foundation

Geert Verbeke is een kunstverzamelaar die zijn private kunstverzameling tentoonstelt in de Verbeke Foundation, een museum in Kemzeke.  Er wordt moderne en hedendaagse kunst geëxposeerd. Geert was jarenlang een ondernemer in de transportwereld met een tachtigtal werknemers (overslag en opslag), tot hij zijn bedrijf verkocht om zich op kunst te concentreren.