entree Verbeke Foundation

De Wachter & Devisch: dubbel dwars


Winterevent

Tussen de moderne kunst van de Verbeke Foundation freewheelen Dirk De Wachter en Ignaas Devisch over wat écht betekenis heeft. En Geert Verbeke vertelt over zijn levenswerk.

De Wachter & Devisch: dubbel dwars

Info

In 2022 wordt niet alles weer harder, beter, sneller, sterker. Het mag gerust wat gewoner! Want geluk zit in dagelijksheid. In simpele dingen.

Psychiater Dirk De Wachter en filosoof Ignaas Devisch freewheelen op ETION’s Winterevent over wat écht betekenis heeft. Twee dwarse denkers die onze diepste drijfveren in vraag durven stellen. Ook al betekent dat ze daarmee soms tegen de stroom in roeien.

Het  podium waar deze twee titanen elkaar ontmoeten, is de Verbeke Foundation. Een museum dat net zo rebels is als de ondernemer wiens levenswerk het is. Een plek voor moderne kunst, die eeuwig onaf is en altijd in beweging. Uiteraard maken we tijd vrij voor een kennismaking met het museum. Geert Verbeke zelf zal het ontstaan ervan toelichten.

We komen er samen met ETION-leden uit alle windstreken op een veilige manier.

 
Coronamaatregelen

ETION volgt voor dit event de geldende coronamaatregelen. Deelnemers zullen bijgevolg een Covid Safe Ticket (CST) en identiteitskaart moeten voorleggen aan de ingang van event. Daarnaast zal het event zittend doorgaan (vaste zitplaatsen) en zal een mondmasker moeten gedragen worden. ETION biedt voor bezoekers die geen geldig CST hebben geen sneltesten aan als alternatief voor een PCR-test. Het ontbreken van een geldig CST is verder geen reden voor een kosteloze annulering buiten de geldende annuleringstermijn (4 werkdagen voor het event).

Programma
16:00 uur start
Waar
Verbeke Foundation, Kemzeke

Westakker 1
9190 Kemzeke

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 135 (excl. btw) voor leden
€ 165 (excl. btw) voor niet-leden
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Vicky Knaepen

03 829 25 06
Partner(s)
Spreker(s)

Dirk De Wachter

hoogleraar KU Leuven en psychiater UPC

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland en auteur van diverse bestsellers.

Ignaas Devisch

hoogleraar medische filosofie
UGent

Ignaas Devisch (1970) is professor in de medische filosofie en ethiek, verbonden aan de medische faculteit van Universiteit Gent. Daarnaast is hij ook auteur en columnist en verzorgt consultancy op vlak van ethiek en filosofie voor bedrijven en particulieren. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland, zowel voor een gespecialiseerd als een breed publiek. Sinds 1 september 2021 staat hij aan het hoofd van de denktank Itinera.

Geert Verbeke

kunstverzamelaar & oprichter
Verbeke Foundation

Geert Verbeke is een kunstverzamelaar die zijn private kunstverzameling tentoonstelt in de Verbeke Foundation, een museum in Kemzeke.  Er wordt moderne en hedendaagse kunst geëxposeerd. Geert was jarenlang een ondernemer in de transportwereld met een tachtigtal werknemers (overslag en opslag), tot hij zijn bedrijf verkocht om zich op kunst te concentreren.