Turijn: zicht op de stad

Belevingstrip Turijn

koninklijk elegant, industrieel puissant


Reis mee naar het machtige industriële noorden van Italië. Vier dagen pure ETION-beleving in het koninklijke Turijn, een mekka voor autoliefhebbers en lekkerbekken.

Belevingstrip Turijn

Info

Op politiek vlak durft het al eens rommelen in Italië. Economisch blijft het land van de laars een absolute wereldspeler, met een zitje in de G7. Bakken flair en veel passie maken van Made in Italy een sterk merk. Met een machtige economische motor die zich uitstrekt over de Po-vlakte en aan de voet van de Alpen het koninklijke Turijn.

Waar steden als Rome en Venetië overspoeld worden door toeristen, is Turijn een plek voor de meerwaardezoeker. Een stad die, na een kortstondig koninklijk verleden, de barokke grandeur van weleer uitademt. Maar tegelijk een moderne, industriële metropool is en het hart van de Italiaanse auto-industrie.

Mekka voor autoliefhebbers

Je bezoekt Lingotto, ooit de grootste autofabriek ter wereld en nu het Museo dell’automobile. Volgens Time Magazine een van de 50 beste musea ter wereld, waar je een verbluffende collectie zeldzame voertuigen kan bewonderen. Met bovenop het dak het vroegere testcircuit, de iconische Pista 500.

Bij Granstudio ontmoet je de West-Vlaming Lowie Vermeersch die al meer dan de helft van zijn leven in Turijn leeft en werkt, o.a. voor Maserati en Alfa Romeo. Zijn studio speelt een voortrekkersrol in elegant autodesign en legt zich toe op duurzame ontwerpinnovaties.

En je krijgt een blik achter de schermen op de assemblagelijn van de Pininfarina Battista. De eerste Italiaanse elektrische hypercar, een monster met een vermogen van 1.877 pk.

Dolce Torino

Je gaat op ontdekking in Eataly, de "goede supermarktketen". Een elfduizend vierkante meter groot paradijs met niets dan biologische, natuurlijke en duurzame producten. Je kijkt binnen in de laboratoria waar nieuwe smaaksensaties gecreëerd worden en proeft er van de fijnste, lokale delicatessen.

Martini is een vermout waarvan de merknaam bekender is dan de naam van de drank zelf. In het provinciestadje Pessione degusteer je "de nieuwe gin". Een klassieker die terug is, van nooit helemaal weggeweest.

En om de beleving helemaal af te maken, mag een bezoek aan de Oude Dame niet ontbreken. Juventus Turijn, een voetbalclub met een legendarische status dankzij sterren als Del Pierro, Buffon en Ibrahimovic.

Meer info over het programma vind je hier.

Waar
Turijn

verschillende locaties

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
in een eenpersoonskamer: € 2.850 (excl. btw)
in een tweepersoonskamer: € 2.650 pp. (excl. btw)
Kosteloos annuleren
Kosteloos annuleren kan tot 19 januari. Daarna is een percentage van de deelnameprijs verschuldigd (details in de brochure).
Contact

Yannick Hindryckx

0497 14 20 63