Kennisbank

Datum: 13 december 2018
Auteur: Geert Janssens

De zogenaamde ‘war for talent’ woedt in alle hevigheid. Volgens onze jongste inspiratienota ‘Creatief met talent’ hebben werkgevers drie manieren om hiermee om te gaan.

Datum: 12 december 2018

Op 10 december werd de ETION Leadership Award uitgereikt aan Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson Belux. Wil je meer lezen over Saskia Van Uffelen en onze Leadership Award? Dat kan in onze ETION/Standaard krantenbijlage van 12 december.

Datum: 11 december 2018
Auteur: Serge Huyghe

Op 10 december werd de ETION Leadership Award uitgereikt. Met deze award wil ETION een rolmodel uit de ondernemerswereld een speciale erkenning geven. Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson Benelux, mocht de trofee — een creatie van Myriam Lelieur — in ontvangst nemen!

Datum: 6 december 2018
Auteur: Partner

In het begin van elk jaar wordt het loon aangepast aan de evolutie van de levensduurte. Voor 1 januari 2019 mag het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (PC 200) zich verwachten aan een loonindexering met 2,17%. Dat rekende ACERTA vooruit, weliswaar nog gebaseerd op een voorlopig cijfer voor december.

Datum: 5 december 2018
Auteur: Partner

Heel wat bedrijven geraken zelf in financiële moeilijkheden wanneer hun klant de facturen niet of te laat betaalt. Toch is het mogelijk om zich als onderneming te beschermen door sneller contante betalingen of voorschotten te eisen. Trends Top Alert Service kan je daarbij helpen. En als ETION-lid geniet je van 10% korting.

Datum: 4 december 2018
Auteur: Geert Janssens

Recent onderzoek toont aan dat zelfs een beperkte aanwezigheid van zelfrijdende wagens op onze wegen de files reeds aanzienlijk zou doen verminderen. Een verrassende conclusie?

Datum: 3 december 2018

ETION zet 2019 in op een inspirerende wijze. Ironman Marc Herremans brengt tijdens de ETION Winterevents (4 data, 4 locaties) zijn begeesterende verhaal over hoe hij van tegenslag een kans maakte. Een warmmenselijk gesprek over hoe het onverwachte ons uitdaagt.

Datum: 29 november 2018

In 2018 lanceerde ETION verschillende nieuwe initiatieven om de leden te helpen bij hun spirituele zoektocht. Ook in 2019 kan je bij ons terecht voor het diepere denkwerk. Alvast een overzicht van het aanbod waaraan je je mag verwachten.

Datum: 28 november 2018

Opinie van Wout Van Impe (Ondernemen, oktober 2018)
In veel organisaties heerst nog steeds een drempelvrees om medewerkers meer vrijheid te geven om zelf te bepalen waar en wanneer ze werken. Men vertrekt nog vaak te veel vanuit een negatief mensbeeld: “als ik een hand geef, pakken ze een arm”.

Datum: 22 november 2018

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Jan Bossens, CEO van Camco Technologies en lid van ETION Brabant-Brussel.