Kennisbank

Datum: 25 april 2018
Auteur: Annelies Maex

Elk jaar zet ETION met de Kempenaar een onderneming in de bloemetjes die zich op de kaart zette door haar focus op duurzame groei met aandacht voor medewerkers en omgeving. Wie volgt Amival, Dienstenthuis Turnhout, Vanhout, Cartamundi en vele andere op en sleept dit jaar de felbegeerde trofee in de wacht?

Datum: 25 april 2018
Auteur: Geert Janssens

Opinie van Geert Janssens (24 april 2018)
Moeten we nu blij zijn met de opbrengst van de Kaaimantaks of diep teleurgesteld? Alles hangt af van wat de ondernemingen zullen doen met de belastingen die ze niet hebben moeten betalen. Het geld is niet verloren maar krijgt ook niet automatisch de meest optimale aanwending voor de samenleving.

Datum: 18 april 2018
Auteur: Partner

Het einde van de loonstop en de aantrekkende economie zorgen ervoor dat de loonspanning in stijgende lijn gaat, zo blijkt uit onderzoek van Acerta. Dat betekent ook dat meer medewerkers gaan onderhandelen over hun loon. Je hoeft echter niet altijd in harde euro’s te onderhandelen.

Datum: 17 april 2018

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Iwein Meyskens, ir-architect (directeur / bestuurder) bij archipelago architects en lid van ETION Brabant-Brussel.

Datum: 16 april 2018
Auteur: Jo Cobbaut

De nieuwe winstpremie is een echte aanrader. Een participatieve bedrijfscultuur is echter een noodzaak voor wie het systeem met succes wil implementeren. Aan het woord is Xavier Baeten, professor aan de Vlerick Business School en nu reeds een adept van de winstpremie die de regering-Michel aankondigde in het Zomerakkoord.

Datum: 13 april 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Bent u al dat gedoe rond robotisering en artificial intelligence ook wat moe? Marion Debruyne herkent het gevoel. Maar ze gelooft tegelijk dat het uiteindelijk wel ingrijpende gevolgen zal hebben. Ze is een van de gastsprekers op het ETION Forum 2018 over de netwerkeconomie, dat plaatsvindt op maandag 17 september.

Datum: 12 april 2018

Opiniebijdrage van Jochanan Eynikel (De Standaard - 12 april 2018)
Ook voor Mark Zuckerberg zijn er grenzen aan wat hij publiek wil delen. Dat hij pleit voor meer databescherming, is een keerpunt.

Datum: 10 april 2018
Auteur: Gizy Lamaire
send cv

Voor de verdere uitbouw van onze werking zijn we op zoek naar een m/v assistent(e) Ledenbeheer. Naast administratieve taken onderhoud je de contacten met leden, prospecten en partners en sta je in voor de praktische organisatie van ledenactiviteiten en projecten.

Datum: 10 april 2018
Auteur: Gizy Lamaire

Voor de verdere uitbouw van ons netwerk zijn we op zoek naar een regio-coördinator Vlaams-Brabant/Brussel (m/v). Als coördinator bij ETION bouw je mee aan duurzaam succes én zet je mee het maatschappelijk belang van ondernemingen, de motor van onze economie, in het daglicht.

Datum: 10 april 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Stef Heylen is al bijna heel zijn professionele carrière actief bij Johnson & Johnson. Hij is wereldwijd verantwoordelijk voor O&O bij Janssen en sinds het najaar van 2016 heeft hij ook een lokale verantwoordelijkheid als CEO van Janssen Pharmaceutica in België.