Kennisbank

Datum: 21 februari 2018
Auteur: Partner

Hoe meer files we kunnen vermijden, hoe liever we het hebben. Tegenstrijdig genoeg rijdt vandaag 1 op de 5 bedienden in België met een auto van het werk, een stijging van ruim 10% ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2018 van Acerta. Stof tot nadenken!

Datum: 21 februari 2018
Auteur: Geert Janssens

De discussie over het basisinkomen verzandde vorig jaar in zwart-wittegenstellingen. Ons standpunt is en blijft evenwel dat we er goed aan doen om na te denken over de wijze waarop onze samenleving verandert ten gevolge van digitalisering en robotisering. Het idee van een basisinkomen behoedt ons daarbij voor te behoudsgezind en lineair denken.

Datum: 20 februari 2018

Managementboek.nl maakte de longlist bekend van boeken die kans maken om ‘Managementboek van het Jaar 2018’ te worden. Ook het ETION-boek ‘Robot aan het Stuur’ van Jochanan Eynikel staat op de lijst.

Datum: 20 februari 2018
Auteur: Wim Dubois

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Nathalie Christiaens, ondernemer van vind! en lid van ETION West-Vlaanderen.

Datum: 19 februari 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Bouw- en Interieurbedrijf Beneens stippelt zijn strategische visie uit aan de hand van de duurzaamheidsdoelstellingen. De zusterbedrijven zijn trendsetter in bijna energieneutraal bouwen. Ze experimenteren met product-als-dienst-oplossingen en innovatieve financieringen.

Datum: 15 februari 2018
Auteur: Geert Janssens

Internationale fiscale regels bepalen dat de fiscus van een willekeurig land twee vragen moet stellen om te bepalen of een bedrijf (winst)belasting moet betalen en zo ja, hoeveel.

Datum: 14 februari 2018

Opiniebijdrage van Jochanan Eynikel (Tijd.be, 14 februari 2018)

Al te vaak hoor ik tech-ondernemers zeggen dat er te veel angst bestaat voor technologie. Dat kan kloppen. Maar je neemt die angst niet weg door je producten pas aan te passen na protest. Dit keer door adverteerders als Unilever tegen de digitale platformen.

Datum: 6 februari 2018
Auteur: Partner

Sinds 1 februari kunnen werknemers een 'spaarpotje’ van uren aanleggen om die in hun latere loopbaan weer op te nemen. Acerta helpt je op weg met vijf kernvragen.

Datum: 5 februari 2018
Auteur: Hans Verboven

Hoewel ze het nut ervan inzien, hebben bedrijven het vaak moeilijk om duurzaamheid en continue verbetering in de praktijk te brengen. Deze 100ste ETION-inspiratienota tekent de contouren van een operationeel en strategisch duurzaamheidsbeleid, ook voor de kmo.

Datum: 2 februari 2018
Auteur: Serge Huyghe
vacature: join us

Voor de verdere uitbouw van ons netwerk zijn we op zoek naar een regio-coördinator Kempen (m/v). Als coördinator bij ETION bouw je mee aan duurzaam succes én zet je mee het maatschappelijk belang van ondernemingen, de motor van onze economie, in het daglicht.