Kennisbank

Datum: 20 maart 2018
Auteur: Partner

VDAB wil elke werkgever aanmoedigen om feedback te geven na elke sollicitatie. Dat is niet alleen belangrijk voor de werkzoekende om eventuele competenties bij te schaven. Aan de hand van deze feedback kan de bemiddelaar immers aan de slag om andere, meer geschikte kandidaten te vinden.

Datum: 19 maart 2018
Auteur: Tamara Roels

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Raf Geudens, zaakvoerder van Aquaconcept en lid van ETION Oost-Vlaanderen.

Datum: 15 maart 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Wilms Rolluiken en Zonwering stimuleert medewerkersbetrokkenheid door hen bij de duurzaamheidsstrategie te betrekken. De bestaande cultuur van continue verbetering en kwaliteitsbewaking kreeg door het duurzaamheidsbeleid een nieuwe boost, waardoor er op verschillende thema’s kleine en grote acties werden gerealiseerd.

Datum: 14 maart 2018
Auteur: Geert Janssens

Schoenen Torfs en EASI zijn opnieuw verkozen tot ‘best place to work’. Schoenen Torfs staat in Vlaanderen reeds jaren bekend om haar hoge personeelstevredenheid. De winnaar in de categorie onder de 500 medewerkers, het Belgische IT-bedrijf EASI, zet zeer sterk in op participatief ondernemen.

Datum: 13 maart 2018
Auteur: Hans Verboven

Opiniebijdrage van Hans Verboven (Tijd.be, 12 maart 2018)

Twee keer na elkaar komt dezelfde slachthuisgroep in het nieuws met een schandaal. Is dit toeval? Of zit kwaadwilligheid of incompetentie in het bedrijfs-DNA van de groep ingebakken? Zulke schandalen zijn volgens mij het symptoom van een diepere systeemfout in de retail en voedingssector waarbij neerwaartse prijsdruk leidt tot ontsporingen.

Datum: 6 maart 2018
Auteur: Partner

De meeste mensen hebben de neiging om deadlines voor zich uit te schuiven. Met bedrijven is dat niet anders. Als u deze struisvogelstrategie ook gebruikt voor GDPR, dan wil Acerta u graag even kordaat wakker schudden. Want de deadline van 25 mei nadert.

Datum: 5 maart 2018
Auteur: Jo Cobbaut

Innoveren kan een riskante en dure operatie lijken. Tenzij het ‘lean’ gebeurt. Yoav Nir zet uiteen hoe je dat systematisch aanpakt. Als je grondig noden en pijnen van klanten onderzoekt, verkleint de kans dat je iets ontwikkelt waar niemand op zit te wachten.

Datum: 1 maart 2018
Auteur: Serge Huyghe

Voor de verdere uitbouw van de denktank zijn we op zoek naar een expert leiderschap (m/v), die kwalitatief denkwerk verricht en verantwoordelijk is voor de verdere invulling van het thema, door de uitbouw van een kwalitatief aanbod.

Datum: 28 februari 2018
Auteur: Geert Janssens

Voor ETION is MyTrustO een waardengedreven kompas dat het mogelijk maakt om schuldvordering niet alleen ethischer maar ook meer efficiënt te laten verlopen. Dat komt omdat het instrument een aantal structurele tekortkomingen weet te ondervangen.

Datum: 27 februari 2018

Als een soort synthese van zijn vele lezingen en lessen, gaat de Leuvense econoom en filosoof Antoon Vandevelde in zijn boek ‘Het geweld van geld’ op zoek naar de ziel van economie. Met name naar het mensbeeld en de ethische grondslagen van ons denken over markten en geld.