Kennisbank

Datum: 23 april 2019

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Mieke Van Oost, managing director Group ATOLO en lid van ETION Brabant-Brussel.

Datum: 19 april 2019
Auteur: Geert Janssens

Recent sloegen ETION en Universiteit Antwerpen met steun van de Vlaamse Overheid de handen in elkaar om een roadmap naar participatief ondernemen uit te tekenen. Deze roadmap is een handleiding om een participatieve aanpak in een organisatie of onderneming op een gestructureerde wijze in te voeren. Het document werd gestoffeerd met de ervaringen van verschillende pilootbedrijven.

Datum: 18 april 2019
Auteur: Gizy Lamaire

Voor de verdere uitbouw van ons netwerk zijn we op zoek naar een regio-coördinator Oost- en West-Vlaanderen (m/v). Als coördinator bij ETION bouw je mee aan duurzaam succes én zet je mee het maatschappelijk belang van ondernemingen, de motor van onze economie, in het daglicht.

Datum: 18 april 2019
Auteur: Jo Cobbaut

De financiële sector komt de laatste maanden regelmatig in het nieuws met plannen om personeel vervroegd te laten afvloeien. Vooral als er dan SWT-regelingen in het spel zijn, leidt dat tot controverse. Ondertussen werkt Febelfin met haar leden en de sociale partners aan meer mogelijkheden om medewerkers extern te heroriënteren.

Datum: 17 april 2019

Dat er nog heel wat werk is om gelijke kansen voor mannen en vrouwen te creëren lijdt geen twijfel. Maar we moeten ons ook afvragen wat ons doel is in deze gendergelijkheidscontext. Willen we, desnoods gedwongen, evenveel vrouwen als mannen in topposities? Of willen we vooral een klimaat creëren waarbij iedereen gelijke kansen krijgt om zijn passie te volgen?

Datum: 16 april 2019
Auteur: Annelies Maex

Group Joos mag zich nog een half jaar lang 'De Kempenaar' noemen. Maar binnenkort gaat die eer naar een andere Kempense onderneming. Tijd dus om eens na te denken over wie dit jaar in de prijzen gaat vallen. Wie hoort er volgens jou thuis in het rijtje van de vorige winnaars?

Datum: 10 april 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Het gaat razendsnel voor Jeroen De Wit en zijn geesteskind Teamleader. Deze ontwikkelaar van alles-in-één-software voor online CRM, facturatie en projectmanagement is een van de snelst groeiende technologiebedrijven van het land.

Datum: 9 april 2019

Waardevol werkloos is verplicht huiswerk voor iedereen die zich met de toekomst van de arbeidsmarkt bezighoudt”, zo schrijft Dave van Ooijen, strategisch adviseur bij de gemeente Den Haag, in een recensie op Managementboek.nl.

Datum: 3 april 2019
Auteur: Geert Janssens

Naar aanleiding van de aankomende verkiezingen, zal ETION de komende weken enkele beleidsaanbevelingen naar voor schuiven. We doen dat vanuit de inhoudelijke achtergrond van onze denktank, alsook op basis van de ervaringsuitwisseling die onze ledenwerking dagelijks organiseert. Het eerste thema betreft ‘principiële politici’.

Datum: 3 april 2019
Auteur: Serge Huyghe

Voor het tweede jaar op rij zet ETION mee zijn schouders onder het ‘Organisation of The Future’-initiatief. Onder de noemer ‘Heart Times’ doen we op 7 juni een appèl op iedere mens en organisatie om vanuit een bewust en hartelijker leiderschap de wereld in zichzelf en zichzelf in de wereld te ontdekken.