Kennisbank

Datum: 3 april 2020

ETION ondersteunt… mensen en organisaties die in deze coronatijden met een groot hart iets ondernemen om zorg te dragen voor de medemens. Hier brengen we waardevolle initiatieven onder de aandacht. We doen een warme oproep om deze acties te delen, te ondersteunen of te helpen, mocht dat voor jou of jouw organisatie kunnen.

Datum: 2 april 2020

De coronamaatregelen zijn krachtig en brengen wel wat teweeg binnen de bedrijven. Iedereen zoekt zijn weg, maar we vinden elkaar ook in die zoektocht. Wat doet de coronacrisis met ons? En hoe beleven onze leden dit?

Datum: 31 maart 2020
Auteur: Partner

Thuiswerk doet ons opnieuw zoeken naar harmonie tussen verschillende rollen die nu door elkaar lopen. Daarnaast snijdt het ons af van informele steun en bevestiging door anderen. De nood aan verbondenheid flakkert op, medewerkers gaan terug actief nadenken over wat hen bindt met jouw organisatie. Een cruciaal moment dus, en een unieke kans.

Datum: 30 maart 2020
Auteur: Partner

Het zijn moeilijke tijden en die nopen ons enkel tot nog meer samenwerking. VDAB houdt, samen met jou, werk in beweging: door elkaar te versterken houden we de arbeidsmarkt draaiende tijdens en na de coronacrisis. VDAB helpt je bij je vragen over werk en opleiding.

Datum: 30 maart 2020
Auteur: Geert Janssens

Als iedereen op aarde een paar weken bij elkaar uit de buurt blijft, is de verkoudheid dan de wereld uit? Deze vraag uit het boek ‘Wat als’ van Randall Munroe (Spectrum, 2014) is plots zeer actueel. 

Datum: 27 maart 2020
Auteur: Serge Huyghe

Wat viel er in 2019 bij ETION zoal te beleven? In het ‘Activiteitenverslag 2019’ vind je een overzicht van de belangrijkste activiteiten, publicaties en hoogtepunten van onze werking.

Datum: 25 maart 2020
Auteur: Gino Vijncke

Crisistijden vragen maatregelen. Zonder twijfel: wie de steun broodnodig heeft, moet zich niet al te veel vragen stellen. De solidariteitsmaatregelen zijn er vooral voor hen. Tegelijkertijd durf ik een oproep doen aan allen die vanuit hun eigen (economische) sterkte deze crisis het hoofd kunnen bieden.

Datum: 25 maart 2020
Auteur: Partner

Meer thuis- en telewerk. Dat is een van de maatregelen van de federale regering om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Welke gevolgen zijn er voor jou als werkgever? En wat gebeurt er als je deze maatregel niet naleeft?

Datum: 24 maart 2020

Na één week ‘softe lockdown’ staat ons sociale en professionele leven quasi stil. Plots is er ruimte, om stil te staan bij wat écht telt in het leven, om ons eigen geluk in vraag te stellen. Waarom zou je dat niet op een gestructureerde manier doen en meteen bijdragen aan het Nationaal Geluksonderzoek onder leiding van prof. Lieven Annemans?

Datum: 23 maart 2020

De coronacrisis toont hoe krachtig onze nood aan verbinding eigenlijk wel is. De tijdelijke lockdowns en fysieke afstand moeten we er even bijnemen. Maar uit deze crisis kunnen we ook leren hoe belangrijk het voor ons welzijn is om voldoende momenten van verbinding te ervaren. Oók, en vooral, op het werk.