VKW en de VDAB sluiten samenwerkingsovereenkomst

Auteur: 
Serge Huyghe

VKW-VDAB-_2011_-_Foto_Jan_LocusOp 25 november ondertekenden Caroline Ven (gedelegeerd bestuurder van het ondernemersplatform VKW) en Fons Leroy (gedelegeerd bestuurder van de VDAB) een samenwerkingsovereenkomst.

Samen sterk voor werk

Beide organisaties willen hun kennis en ervaring met elkaar uitwisselen. Hoe ga je bv. best duurzaam om met talent, in ondernemingen en in de arbeidsmarkt in ruime zin? Hoe kunnen de VDAB en VKW samen bijdragen aan een goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt? Om aan deze en andere thema's te werken, zetten ze een partnerschap op. Om beter te ondernemen. En om samen sterk voor werk te zijn.

Samen waarde creëren

"In de werking van VKW staat ondernemen centraal. Uiteraard is er daarbij aandacht voor de recepten die leiden tot succesvol ondernemen. Maar VKW wil vooral benadrukken dat ondernemen een zaak is van mensen die samen waarde creëren. Vandaar de aandacht voor de plaats van de onderneming binnen de samenleving en dus ook voor het belang om de brug tussen mens en onderneming te slaan en voor de arbeidsmarkt in het bijzonder", aldus Caroline Ven. "We vinden mekaar goed in elkaars waarde-gedreven aanpak." "Voor de VDAB zijn partners uitermate belangrijk om haar opdracht te realiseren en vacatures in te vullen", vult Fons Leroy aan. "Door samen te werken met het ondernemersplatform, willen we onze diensten nog verbeteren. De War for Talent’ zal de komende jaren almaar sterker woeden. We hebben mekaar dus nodig."

Kennis en ervaring uitwisselen

De samenwerking omvat tal van uiteenlopende acties waarbij het uitwisselen van kennis en ervaring telkens centraal staan. Zo gaan onder andere de studiediensten van de beide organisaties meer met elkaar samenwerken.