Toon Bossuyt: “Mensen samenbrengen rond een droom”

Auteur: 
Jo Cobbaut

De winnaar van de ETION Leadership Award 2019 is Toon Bossuyt. De CEO van BOSS Paints trof de leden van ETION als een authentiek leider die daadkracht en draagkracht prima in balans houdt. Aan Ondernemen vertelde de winnaar hoe hij leiderschap ziet aan de hand van de metafoor van een boom.

ETION: Je vat leiderschap in het beeld van een boom van leiderschap. Kan je die voor ons omschrijven?
Toon Bossuyt: “De boom bestaat uit een zichtbare bovenkant — dat is wat je leiders ziet doen — en een onzichtbare onderkant – dat is wat leiders zijn. We zien het gedrag van leiders, maar kennen niet steeds het ontstaan ervan. Wat achter het gedrag zit, zijn de wortels van de leiderschapsboom.”

ETION: Je hebt het ook over samen dromen waarmaken.
Toon Bossuyt: “Samen dromen waarmaken is niet zo logisch als het lijkt. Dromen slaan op waar je naartoe wil. Onze aspiraties, waarden en idealen vallen daaronder. Die waarden moeten evenwichtig zijn. Je kan niet enkel naar winstmaximalisatie streven. Qua waarden moet je de juiste mix vinden. We brengen dus mensen samen rond een droom. Dat is al een eerste stap naar complexiteit. Verbinding en vertrouwen zijn nodig, want je kan maar best dezelfde dromen nastreven in een bedrijf. Daarna moet je die dromen waarmaken. We moeten als leider mensen verzamelen rond die droom. Dan moet je plannen maken, leren, de lat hoog leggen, maar evenzeer durven confronteren. Een belangrijke polariteit is die tussen ‘samen’ en ‘waarmaken’: als iemand niet goed genoeg is, gaat de collectieve energie naar beneden.”

ETION: Hoe complex is de rol van de leider in dit geheel?
Toon Bossuyt: “Als leider is het waarmaken van de dromen heel complex: je moet voldoende feedback durven geven en toch is de uitdaging de drie componenten ‘samen’, ‘dromen’ en ‘waarmaken’ te verbinden. Je moet het vertrouwen uitspreken in je medewerkers. Dat is een kunst. Ik maakte daar eerder fouten tegen. De waarheid spreken kan demotiverend zijn. Wat is je waarheid dan nog waard? Het is een moeilijk evenwicht om de drie zaken in balans te brengen.”

"Ik heb in de spiegel moeten kijken om mijn tekortkomingen te zien."

ETION: Naast wat je de leider ziet doen, is er ook wat je noemt het ‘zijn’ van de leider?
Toon Bossuyt: “Terwijl het bovenste gedeelte van de boom het ‘doen’ vertegenwoordigt, noem ik het gedeelte onder de grond het ‘zijn’ van de leider. Dat begint bij diens bewustzijn: wat kan ik goed en wat niet? Wat wil ik en wat voel ik daarbij? Waarvan ben ik overtuigd en is wat ik denk de waarheid? Naast het bewustzijn van mezelf, is er ook dat van de ander en de wereld rondom ons. De wortels van de boom zijn tevens de wortels van het bewustzijn en die gaan over moed. De essentie van de leider is dat hij moed heeft. Daarvoor moet hij beseffen dat hij bang is en dat hij kwetsbaar is. Moed kan alleen bestaan als er ook angst is. Zal ik niet alleen staan met mijn droom? Willen mijn mensen mee en durf ik hen het vertrouwen geven? Het vergt ook moed om de waarheid te vertellen en anderen gepast te confronteren. Ik moet durven in de spiegel te kijken en te werken aan dat waar ik niet goed in ben. Ik moet me ook laten evalueren door klanten en medewerkers.”

Lees het volledige interview in het decembernummer van Ondernemen [PDF, 2 blz. 372 kB].

Thema: