Qframe gelooft in participatief ondernemen

Auteur: 
Jo Cobbaut

Danny Gladines van Qframe gelooft in participatief ondernemen. Qframe zal dan ook dankbaar gebruik maken van de collectieve winstparticipatie die de regering mogelijk maakt.

Qframe is een van de meer dan 350 bedrijven in de CRONOS-groep. CRONOS is er telkens hoofdaandeelhouder. Bij Qframe is Danny Gladines de enige partner en bedrijfsleider. Met zeven teams van elk een zevental medewerkers trekt hij dagelijks naar klanten om er maatwerk software te schrijven. De ontwikkel-teams werken zowel voor de overheid als voor de industrie.

"Ik wil graag op termijn naar een situatie waarin iedereen elkaars loon kent.'

De bedrijfsleider is geïnteresseerd in collectieve variabele verloning en probeert dat al jaren te koppelen aan een participatief ondernemingsmodel. Gladines: “We geven de mensen hier heel veel autonomie in hun job. Dat beperkt zich niet enkel tot het uitvoerend werk, maar slaat ook op het financiële luik. Ik geloof eerder in een model van duurzaam ondernemen, dan te veel te focussen op groei en maximalisatie van de aandeelhouderswinst. Wie duurzaam onderneemt, zal overleven. Ik focus me dan ook op meerwaardemaximalisatie voor de klant. Ik fixeer me op die klant en wil kwaliteit evenals zo goed mogelijke diensten leveren. Een tevreden klant betaalt je met plezier. Respect zorgt ervoor dat de meesten hier al vijftien jaar terugkomen. Datzelfde respect wil ik ook opbrengen voor mijn medewerkers. Zij leveren de kennis die we nodig hebben. Als zij gelukkig zijn, presteren ze beter.”