Op inleefreis naar India

Auteur: 
Trends

Het Ondernemersplatform VKW bestaat uit drie entiteiten: Ledenwerking,Synergia (financieel beheer en ondersteunende diensten) en de denktank VKW Metena. Er zijn vijf regionalepoten: Antwerpen/Mechelen, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Brabant.

De organisatie ontplooit vanuit haar nieuwe missie een aantal activiteiten. Ze geeft bijvoorbeeld operationele en financiële ondersteuning aan Incofin en Ex-Change. Incofin groeide uit tot een wereldwijd bekende investeringsmaatschappij die zich toelegt op microfinanciering in ontwikkelingslanden. Ex-Change is het Vlaamse uitzendplatform voor experts. Het komt tegemoet aan de vraag naar expertise van kleine en middelgrote ondernemers in het zuiden.

Een derde project draagt de naam Iedereen Coach! De deelnemers moeten tien weken interactief een aantal opdrachten vervullen. Op die manier worden de persoonlijke ontwikkeling en de ondernemerszin gestimuleerd. Sinds de lancering in het najaar telde de website al meer dan 15.000 unieke bezoekers en 3200 inschrijvingen.

Het Ondernemersplatform VKW wil ook de relatie onderwijs/bedrijfsleven versterken. In samenwerking met Vlajo worden sessies 'Ondernemer voor de Klas' en 'Bedrijvendag voor leraars' georganiseerd. Zo worden jaarlijks 10.000 leerlingen en 2000 leraars bereikt.

Een ander initiatief is niet voor de hand liggend voor een werkgeversorganisaties: het Ondernemersplatform VKW organiseert zogenaamde inleefreizen doorheen vreemde landen en culturen waarbij wordt afgeweken van de platgetreden paden. Het gaat niet om handelsmissies, zakenreizen of een kennismaking met toeristische attracties. In februari 2010 grijpt de eerste inleefreis naar India plaats.

© 2009 Roularta Media Group