“Niemand doet hier 10 jaar lang dezelfde job, want die bestaat bij ons niet”

Auteur: 
Jo Cobbaut

Stef Heylen is al bijna heel zijn professionele carrière actief bij Johnson & Johnson. Hij is wereldwijd verantwoordelijk voor O&O bij Janssen en sinds het najaar van 2016 heeft hij ook een lokale verantwoordelijkheid als CEO van Janssen Pharmaceutica in België.

"Onze mensen moeten doen waar hun passie ligt en het bedrijf heeft de verantwoordelijkheid om iedereen op dat vlak te coachen."

Het was in 1957 dat dokter Paul Janssen zijn opstartend biotechbedrijfje met een 30-tal werknemers verhuisde naar een gloednieuwe site in Beerse, bij Turnhout. Anno 2018 telt Janssen Pharmaceutica België meer dan 5.200 werknemers, verspreid over vijf vestigingen in Beerse, Geel, La Louvière, Merksem en Olen. Het bedrijf is uitgegroeid tot één van de steunpilaren van het Amerikaanse gezondheidsconcern Johnson & Johnson (J&J).

Geboren en getogen in Beerse droomde dokter Stef Heylen (59) er al op jonge leeftijd van om ooit aan de slag te gaan bij Janssen Pharmaceutica en die jongensdroom kwam ook helemaal uit. Op een kort intermezzo na, bleef hij zijn volledige professionele carrière actief bij de farmareus. Sinds 2014 is hij operationeel directeur voor O&O bij Janssen wereldwijd. Anderhalf jaar geleden werd hij ook benoemd tot CEO van Janssen Pharmaceutica in België. “De combinatie van een globale met een lokale rol is zinvol en heel erg boeiend. Dankzij mijn globale rol kan ik het belang van onze lokale campus internationaal laten doorwegen”, zegt Stef Heylen.

Lees het volledige artikel in het aprilnummer van Ondernemen [PDF, 4 blz., 160 kB].