Martin Lanik (VS) op ETION Leadership Award

Voor de uitreiking van de ETION Leadership Award op 10 december komt de Amerikaan Martin Lanik speciaal naar België. Met zijn ‘Pinsight’-ontwikkelingsprogramma voor leiders en de bestseller ‘The Leader Habit’ gooit deze bedrijfspsycholoog uit Denver wereldwijd hoge ogen.

Een gewoonte leer je niet aan door eenmalig een training bij te wonen. Een gewoonte kweek je door dagdagelijks te oefenen. Bedrijven spenderen veel budget aan opleiding van hun leiders. En toch merken we dat deze aangeleerde materie niet blijft plakken. Het Pinsight’-ontwikkelingsprogramma voor leiders splitst de essentiële leiderschapscompetenties op in korte, 5 minuten durende oefeningen.

Daardoor wordt deze materie behapbaar voor onze leiders. De eenvoudige app helpt je om dagelijks deze vaardigheid te ontwikkelen totdat ze blijft hangen.

"Het Pinsight’-programma splitst de essentiële leiderschapscompetenties op in korte, 5 minuten durende oefeningen."

The Leader Habit

In ‘The Leader Habit’ belicht Lanik 22 essentiële leiderschapscompetenties. Zijn eenvoudige formule is gebaseerd op een onderzoek onder honderden leiders over de hele wereld en richt zich op het ontwikkelen van één vaardigheid tegelijk.

Het boek werd meteen een bestseller. Forbes beschreef het als een “interessante analyse van het verontrustende probleem waarom al die miljoenen die besteed worden aan executive training en ontwikkeling zo weinig effect lijken te hebben”. In de Denver Post werd het opgenomen in de top vijf van zakelijke boeken.

ETION Leadership Award

Op 10 december reikt ETION ook de Leadership Award uit. We willen hiermee een speciale erkenning geven aan een rolmodel uit de ondernemerswereld. Iemand die door volgehouden integriteit, doorgedreven managementcapaciteiten en inspirerend leiderschap een uitzonderlijke carrière uitbouwde. Een leider die zich binnen zijn/haar bedrijf, maar ook op breder maatschappelijk vlak engageert om positieve veranderingen teweeg te brengen.

Benieuwd? Afspraak op 10 december om 15.30 uur in Lamot te Mechelen. Schrijf je hier in.

Thema: