Jochanan Eynikel in Canvas-vlogs Grote Vragen

In de online reeks 'Grote Vragen' legt Canvas een pertinente vraag voor aan mensen uit verschillende levensbeschouwelijke hoeken. Tijdens het media-innovatiefestival Media Fast Forward, georganiseerd door de VRT,  werden ook een paar vragen gesteld aan Jochanan Eynikel, businessfilosoof ETION.

Bedreigt de digitale (r)evolutie de democratie?

In de 15 jaar dat Facebook bestaat is er heel wat veranderd. Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij van vandaag. Maar komt onze democratie ook in gevaar door de digitale (r)evolutie?

Bekijk hier de Canvas-vlog van Jochanan Eynikel.

Wat als ons online leven onmogelijk gemaakt wordt?

Bellen, schrijven, bladeren: bijna alles gebeurt tegenwoordig online. Maar wat als de internetconnectie of stroomvoorziening wegvalt? Of wat als je digitale zelf wordt gehackt? Is dat een ramp of valt het nog wel mee?

Bekijk hier de Canvas-vlog van Jochanan Eynikel.

Kunnen sociale media van ons een beter mens maken?

Maken de sociale media ons tot asociale wezens gekluisterd aan ons eigen scherm en toetsenbord? Of helpen ze ons ook om een goed mens te zijn of te worden?

Bekijk hier de Canvas-vlog van Jochanan Eynikel.

Is anonimiteit nog mogelijk is in een gedigitaliseerde wereld?

N.a.v. de eerste aflevering van Nachtwacht waarin Jan Leyers met zijn gasten focuste op privacy, stelde Canvas de vraag of anonimiteit nog wel mogelijk en wenselijk is in een wereld vol sociale media?

Bekijk hier de Canvas-vlog van Jochanan Eynikel.