Jeroen De Wit (Teamleader): "We willen Europa veroveren"

Auteur: 
Jo Cobbaut

Het gaat razendsnel voor Jeroen De Wit en zijn geesteskind Teamleader. Deze ontwikkelaar van alles-in-één-software voor online CRM, facturatie en projectmanagement is een van de snelst groeiende technologiebedrijven van het land.

Na de instap van durfkapitalist Fortino Capital in 2015 is het bedrijf extra gewapend voor de internationale uitrol van het succesvolle concept. “Het potentieel is enorm. We willen Europa veroveren. Er zijn 23 miljoen kmo’s waarvan 89 procent minder dan 10 werknemers heeft. We willen die bedrijfjes helpen bij het structureren van hun administratieve organisatie, zodat ze zich helemaal kunnen toeleggen op hun kernactiviteiten, op hun passie”, zegt Jeroen De Wit.

“Was het tijd om te studeren, dan schoven we ons bedrijf even aan de kant."

Het Gentse Dok Noord is een inspirerende omgeving voor creatieve en innovatieve ondernemers. Op deze site, in het noorden van de stad, vloeien de verschillende stedelijke functies harmonieus in elkaar: wonen, werken, handel en vrije tijd. In de compleet gerenoveerde gebouwen van de voormalige producent van elektromotoren en huishoudtoestellen ACEC heeft IT-bedrijf Teamleader zijn plekje gevonden.

Medeoprichter en huidig CEO Jeroen De Wit neemt ons mee voor een rondleiding in de verschillende lokalen. De wandeling begint bij de ‘Wall of Fame’ — een wand met daarop een foto van alle medewerkers — en loopt langs het bedrijfsrestaurant, enkele ontspanningsruimtes en tal van frisse werk- en vergaderruimtes. “Hier in Gent hebben we een honderdtal medewerkers. Ze zitten verspreid over drie verdiepingen. Op termijn kunnen we nog flink groeien, zeker op de bovenste verdieping is er nog potentieel voor extra capaciteit”, legt Jeroen De Wit uit.