Kennisbank

Datum: 15 januari 2019
Auteur: Partner

Vaste organisatiestructuren resulteren in gemiste kansen. En als je medewerkers in hokjes steekt, gaan ze zich ernaar gedragen. Terwijl niet minder dan 4 op 5 werknemers volmondig ‘ja’ zou zeggen tegen een andere rol binnen hun huidige organisatie, mochten ze de kans krijgen.

Datum: 15 januari 2019

Opinie van Rogier De Langhe (Tijd.be, 14 januari 2019)
Vorige week verwierf Google een Ierse licentie als betalingsinstelling die toegang geeft tot de Europese Unie. Technologieplatforms verstoren tegenwoordig de ene sector na de andere. Hun stappen worden dan ook terecht met argusogen gevolgd.

Datum: 14 januari 2019

In zijn boek ‘Kies voor hoop’ buigt Luk Bouckaert zich over de vraag hoe spiritualiteit de economie kan veranderen. Het is een vraag die de emeritus professor economie en ethiek (KU Leuven) al sinds het jaar 2000 bezighoudt. ‘Kies voor hoop’ leest dan ook als de filosofische grondslag van de missie van de auteur om de wereld van de economie en de spiritualiteit te verbinden.

Datum: 10 januari 2019

Opiniebijdrage van Annelies Boecxstaens
Het begin van een nieuw jaar... een uitgelezen moment voor een artikel over voornemens en leiderschapstrends in 2019.

Datum: 7 januari 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Industrie 4.0 focust op talent. Talent vinden is al een uitdaging. Juist daarom moet men het ook creatief inzetten en zorgen dat het niet wegloopt.

Datum: 2 januari 2019

Opinie van Chris Derde (Ondernemen, december 2018)
Op berichten over een mogelijk elektriciteitstekort volgt vaak de bedenking dat ons land geen energievisie heeft. En dat ondanks decennia debatteren over een betaalbare, betrouwbare en schone energievoorziening.

Datum: 28 december 2018

Doordenker van Jochanan Eynikel (Ondernemen, december 2018)
Kersttijd. Een tijd van verbroedering. Soms zelfs tussen aartsvijanden. Zoals tijdens de Eerste Wereldoorlog toen Duitse en Britse soldaten in de winter van 1914 even de loopgraven verlieten om samen kerst te vieren. Een mooie tijd dus om eens met andere ogen te kijken naar een partij die in de ondernemerswereld zelden met enthousiasme over de tongen gaat: de overheid.

Datum: 20 december 2018
Auteur: Geert Janssens

Opinie van Geert Janssens
2019 is nog niet begonnen en nu reeds belooft het een spannend jaar te worden. Niet alleen omwille van de aan de gang zijnde regeringscrisis maar ook op economisch vlak. De beurzen voorspellen een recessie en tal van andere indicatoren wijzen in elk geval op een groeivertraging. Zijn de beurzen te pessimistisch?

Datum: 20 december 2018
Auteur: Jo Cobbaut

In Europa is België één van de weinige landen waar professionele huur niet onderworpen is aan btw. Daar komt op 1 januari 2019 verandering in. Ondernemen vroeg meer uitleg aan Lieven Peeters, advocaat-vennoot Real Estate & Regulatory bij ALTIUS.

Datum: 19 december 2018
Auteur: Partner

De sociale verkiezingen van 2020 komen eraan. Dat klinkt nu misschien nog veraf maar voor je het weet, zit je in de voorbereidende fase. Daarom is het belangrijk om nu al een goed plan te hebben om de verkiezingsprocedure vlotjes te laten verlopen. Acerta frist de 4 kernmomenten alvast even voor je op.