Interview met Alexis Bogaert, CEO die Keure

Auteur: 
Jo Cobbaut

De Brugse drukkerij en uitgeverij Die Keure viert dit jaar zijn 75ste verjaardag. Drie jaar geleden kwam Alexis Bogaert aan het roer van het familiebedrijf te staan. De vertegenwoordiger van de derde generatie liet meteen een nieuwe wind door het bedrijf waaien door in te zetten op professionalisering en door fors te investeren.

"Ik ben een groot voorstander van het subsidiariteitsprincipe waarbij de beslissingen op een zo laag mogelijk niveau worden genomen."

Het aandeelhouderschap van die Keure telt drie verschillende families. De familie Norman is meerderheidsaandeelhouder terwijl ook de families Deschildre en Van Elslande in het kapitaal zitten. Als telg van de familie Norman was Alexis Bogaert aanvankelijk niet voorbestemd om in het bedrijf te komen werken. Hij maakte wel carrière in de financiële wereld.

Enkele jaren geleden kwam die Keure op een belangrijk kruispunt te staan. Alexis Bogaert zag dat er nog veel potentieel was en kreeg van de aandeelhouders carte blanche om dat te ontwikkelen en om het familiebedrijf future proof te maken. “Alles wat ik heb geleerd in de financiële sector kan ik nu toepassen bij die Keure. Zo ligt mijn focus op de strategie en de organisatie van ons bedrijf. Er zijn twee dingen die ik niet kan: drukken en uitgeven. Daarvoor kan ik rekenen op het talent van onze mensen.”

Lees het volledige interview in het november-decembernummer van Ondernemen [PDF, 5 blz., 224 kB].