Kennisbank

Datum: 24 januari 2020

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Hilde Decuyper, zaakvoerder A+E Consult en lid van ETION West-Vlaanderen.

Datum: 23 januari 2020
Auteur: Jo Cobbaut

De groeicijfers van Biobest zijn indrukwekkend: van 26 miljoen euro in 2009 naar 95 miljoen euro in 2018. Het bedrijf uit Westerlo dat zich specialiseert in de productie van hommels voor bestuiving en van nuttige insecten voor gewasbescherming, behoort tot de absolute wereldtop. Grootste prioriteit voor CEO Jean-Marc Vandoorne is de organisatie mee te laten evolueren met de razendsnelle groei.

Datum: 22 januari 2020

Opiniebijdrage van Jochanan Eynikel (De Tijd, 22 januari 2020)
Almaar meer bedrijven roepen dat ze maatschappelijke zingeving boven winst plaatsen. Maar als de bedrijfswereld zich vandaag tot wereldverbeteraar uitroept, moet iedereen beseffen dat dat niet vrijblijvend is. Misstappen worden met argusogen gevolgd.

Datum: 21 januari 2020
Auteur: Partner

Talent aantrekken, talent behouden en ervoor zorgen dat je medewerkers optimaal inzetbaar blijven, dat blijken de drie grootste hr-uitdagingen voor 2020 te zijn. Niet zo verrassend, aangezien arbeidskrapte ook dit jaar de realiteit blijft. Om dat te counteren, moet je als werkgever al je troeven uitspelen.

Datum: 21 januari 2020
Auteur: Annelies Maex

ETION activiteiten halen je wel vaker uit je comfortzone. Met ‘Into the Wild’ ga je pas echt op ontdekkingstocht! Je verlaat de platgetreden paden en groeit naar de beste versie van jezelf als leider. Eind april trekken we naar de Hoge Venen. Schrijf nu in voor deze unieke belevenis!

Datum: 15 januari 2020
Auteur: Jo Cobbaut

Draag zorg voor je medewerkers en ze zullen zorg dragen voor je klanten. Het is een belangrijk principe van Veerle Verfaille. Maatwerk en aandacht zijn de sleutelwoorden voor succes, weet de CEO van Entrio, een schoonmaakbedrijf gefocust op kantoren.

Datum: 9 januari 2020
Auteur: Partner

In 2019 kreeg 21% van de bedienden in de private sector een bonus. Dat is 5% minder dan in 2018. Als werkgever kies je ieder jaar zelf of je al dan niet een bonus toekent, meestal als beloning om bepaalde doelstellingen te behalen. Maar de bonus is natuurlijk maar één manier om medewerkers te motiveren.

Datum: 9 januari 2020

Afgelopen week werd Onno van de Stolpe (Galapagos) een terechte laureaat van ‘Trends-manager van het jaar’. In het verleden wisten de winnaars vaak ook de titel ‘Onderneming van het jaar’ in de wacht te slepen (of omgekeerd). Auteur Bert Voet bundelde de ervaringen bij 25 van dergelijke ondernemingen tot een zeer bevattelijk boek met een rijke bron van inzichten en wijsheid.

Datum: 8 januari 2020

Opiniestuk van Jochanan Eynikel (8 januari 2020)
2020, een nieuw decennium. Traditiegetrouw een moment waarop de media uitzoomen op de markantste gebeurtenissen van de voorbije tien jaar en vooruitblikken naar het komende decennium. De vooruitzichten in de trendrapporten voor de jaren ’20 zijn redelijk somber. Twijfelen we aan de twenties?

Datum: 7 januari 2020
Auteur: Jo Cobbaut

Sense werkt al twintig jaar aan de interne cultuur. Die straalt af naar de buitenwereld. Vacatures invullen is dan ook geen probleem. Toch onderzoekt het management nog steeds hoe het zich kan onderscheiden als een goede werkgever. Ondernemen sprak met CEO Jan Van Roie.