Kennisbank

Datum: 13 september 2019

Opinie van Philip Verhaeghe (De Standaard, 13 september 2019)
Het vertrek van Dominique Leroy roept heel wat vragen op. Philip Verhaeghe werpt een blik op de charters van Proximus en ontdekt enkele vreemde regels.

Datum: 11 september 2019

De ETION Leadership Award gaat naar een authentiek leider die zijn daadkracht en draagkracht in balans heeft. Ontdek hier de genomineerden van dit jaar...

Datum: 11 september 2019
Auteur: Partner

De combinatie van een lage werkloosheidsgraad en een groot aantal vacatures bezorgt veel werkgevers kopzorgen. Dat betekent niet dat je als werkgever bij de pakken moet blijven zitten. De oplossing schuilt in opleiden, zo vindt ook VDAB.

Datum: 10 september 2019

Zowel de wereldeconomie als de eurozone groeide het afgelopen jaar onverwacht snel, maar inmiddels zijn de eerste tekenen van vertraging in zicht. Hoe reëel zijn de bedreigingen? Waar liggen opportuniteiten? Met welke scenario’s moet je als bedrijfsverantwoordelijke rekening houden? Kom meer te weten tijdens de ETION Outlooksessies 2019 (4 data, 4 locaties).

Datum: 9 september 2019

Opinie van Annelies Boecxstaens
Wordt er vanuit de maatschappij druk gezet om perfect te zijn? Is perfectionist zijn werkelijk zo positief? En welke impact heeft perfectionisme op ons leiderschap?

Datum: 6 september 2019
Auteur: Partner

Een cafetariaplan laat werknemers toe om zelf hun loonpakket samen te stellen. Het verhoogt het engagement van je medewerkers, bevordert de retentie en positioneert je als een aantrekkelijke werkgever voor toekomstig talent. Wil je zelf een cafetariaplan aanbieden in jouw onderneming?

Datum: 5 september 2019
Auteur: Serge Huyghe

Speelt de krapte op de arbeidsmarkt jouw bedrijf parten? Zorgt dit voor een verhoogde druk? Heb je moeite om de pieken in de productie op te vangen? Wil je je beter focussen op de kerntaken? Ontdek daarom wat maatwerkbedrijven voor jouw onderneming kunnen betekenen.

Datum: 4 september 2019
Auteur: Hans Diels

Opinie Van Hans Diels
Iedereen heeft een mening over leerkrachten en vindt dat ze het super gemakkelijk hebben. Anderzijds is er een groeiend tekort aan leerkrachten. Een vreemde situatie toch, waarbij voor een job met zo weinig werk, zo veel voordelen en vakantie, toch zo weinig mensen worden gevonden die ze willen uitoefenen.

Datum: 3 september 2019
Auteur: Geert Janssens

De bezorgdheid rond onze slabakkende productiviteitsgroei is terecht, maar productiviteit blijft een zeer abstract begrip. Met ons hoogtechnologisch productieapparaat hebben we hier in Vlaanderen nochtans alle kansen om onze productiviteit, en dus ook onze welvaartsgroei, fors op te krikken.

Datum: 2 september 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Mensen hebben behoefte aan zingeving en betekenis. Ook op het werk, dat een bron is van zelfontplooiing en sociaal contact. “De werkgever kan daar een verschil maken, zowel positief als negatief”, zegt professor Ignaas Devisch, een van de gastsprekers op het ETION Forum over de betekeniseconomie (16 september, Gent).