Kennisbank

Datum: 31 maart 2020

De coronamaatregelen zijn krachtig en brengen wel wat teweeg binnen de bedrijven. Iedereen zoekt zijn weg, maar we vinden elkaar ook in die zoektocht. Wat doet de coronacrisis met ons? En hoe beleven onze leden dit?

Datum: 30 maart 2020

ETION ondersteunt… mensen en organisaties die in deze coronatijden met een groot hart iets ondernemen om zorg te dragen voor de medemens. Hier brengen we waardevolle initiatieven onder de aandacht. We doen een warme oproep om deze acties te delen, te ondersteunen of te helpen, mocht dat voor jou of jouw organisatie kunnen.

Datum: 30 maart 2020
Auteur: Geert Janssens

Als iedereen op aarde een paar weken bij elkaar uit de buurt blijft, is de verkoudheid dan de wereld uit? Deze vraag uit het boek ‘Wat als’ van Randall Munroe (Spectrum, 2014) is plots zeer actueel. 

Datum: 25 maart 2020
Auteur: Gino Vijncke

Crisistijden vragen maatregelen. Zonder twijfel: wie de steun broodnodig heeft, moet zich niet al te veel vragen stellen. De solidariteitsmaatregelen zijn er vooral voor hen. Tegelijkertijd durf ik een oproep doen aan allen die vanuit hun eigen (economische) sterkte deze crisis het hoofd kunnen bieden.

Datum: 25 maart 2020
Auteur: Partner

Meer thuis- en telewerk. Dat is een van de maatregelen van de federale regering om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Welke gevolgen zijn er voor jou als werkgever? En wat gebeurt er als je deze maatregel niet naleeft?

Datum: 24 maart 2020

Na één week ‘softe lockdown’ staat ons sociale en professionele leven quasi stil. Plots is er ruimte, om stil te staan bij wat écht telt in het leven, om ons eigen geluk in vraag te stellen. Waarom zou je dat niet op een gestructureerde manier doen en meteen bijdragen aan het Nationaal Geluksonderzoek onder leiding van prof. Lieven Annemans?

Datum: 23 maart 2020

De coronacrisis toont hoe krachtig onze nood aan verbinding eigenlijk wel is. De tijdelijke lockdowns en fysieke afstand moeten we er even bijnemen. Maar uit deze crisis kunnen we ook leren hoe belangrijk het voor ons welzijn is om voldoende momenten van verbinding te ervaren. Oók, en vooral, op het werk.

Datum: 20 maart 2020
Auteur: Partner

De coronacrisis brengt tal van uitdagingen met zich mee. Heel wat werkgevers kampen met een dreigend personeelstekort. VDAB legt uit hoe je plotse vacatures ten gevolge van de coronacrisis snel en efficiënt invult.

Datum: 19 maart 2020
Auteur: Jo Cobbaut

Wie een wetenschappelijke lezing over leiderschap wil, moet niet bij Walter Vandeperre zijn. De CEO – lees Chief Entertainment Officer – van H&L Services is nochtans een geboren leider. Maar hij houdt het graag eenvoudig en efficiënt. Het gaat hem om respect en vertrouwen binnen een goed afgelijnd kader.

Datum: 18 maart 2020
Auteur: Geert Janssens

Wetenschappelijke modellen tonen aan dat enkel doortastende maatregelen in staat zijn om een verdere en vooral versnelde verspreiding van het coronavirus, te voorkomen. Tot die conclusie kom je ook door te kijken naar het succes waarmee Aziatische landen de opmars van het virus de voorbije maanden wisten te stuiten.