Gino Vijncke algemeen directeur ETION

Auteur: 
Serge Huyghe

Gino Vijncke (44) werd maandag door de Raden van Bestuur van ETION aangesteld tot algemeen directeur. Sinds eind april nam hij als directeur ledenbeweging al de coördinatie van het directieteam op zich. Nu komt hij ook officieel aan het hoofd van ETION te staan.

Gino Vijncke heeft ondertussen bij ETION al ruim 11 jaar ervaring op de teller. Hij begon in mei 2005 als regio-directeur Oost-Vlaanderen en transformeerde de afdeling snel tot een bloeiende regio.

Vervolgens werd hij in 2012 verantwoordelijk voor de aansturing van de globale regiowerking. Samen met zijn team zorgde hij de afgelopen jaren voor een ledengroei van gemiddeld 5%. Waardoor we vorig jaar qua aantal lidmaatschappen een historisch record wisten te noteren.

Daarnaast bouwde hij in alle regio's ook de werking van rondetafelgroepen uit. Die vormen momenteel het hart van onze activiteitenontwikkeling. We tellen er tot op vandaag al meer dan 60.

Van opleiding is Gino socioloog. Voor zijn komst naar ETION zette hij stappen in het jeugdwerk, de vormings- en opleidingswereld, en was hij directeur van een NGO.