Genomineerden Leadership Award 2019

Op zoek naar de ETION leider 2019

De ETION Leadership Award gaat naar een authentiek leider die zijn daadkracht en draagkracht in balans heeft. Goede leiders zijn een essentieel ingrediënt voor een gezond werkklimaat en de bloei van organisaties. Ontdek hier de genomineerden van dit jaar... en stem op jouw favoriet!

De leider die we zoeken, hoeft geen superheld te zijn die de wereld redt met zijn magische talenten. Wél iemand die leidt vanuit het hart. Een inspirerend persoon die zich met veel passie inzet voor zijn organisatie, medewerkers en maatschappij. Deze leider zet zijn medewerkers in hun kracht, waardoor ze zelf grenzen verleggen.

Ook in moeilijke tijden kan de ETION leider rekenen op de nodige dosis moed en lef om door te zetten. Hij/zij weet dat leider zijn niet draait om status of positie, maar om wie je bent als mens. Hij/zij zal die taak dan ook met nederigheid en integriteit uitvoeren.

De 3 genomineerden van dit jaar zijn: 

Michel Pradolini

Michel Pradolini is CEO van International Food Services. Een all-in maritiem cateringbedrijf dat hij helemaal zelf opstartte. “Hier maken de mensen het verschil,” weet Michel, “we doen wat we doen met heel ons hart. Klanten zeggen dat ze dat voelen, en dat het net dat is wat ons onderscheidt van onze concurrenten.”

Naast het werk is Michel de drijvende kracht achter City Pirates Antwerpen. ‘Voetbal is de motor, sociaal engagement de brandstof, diversiteit de kracht.’ Onder deze leuze zette Michel en zijn team verschillende initiatieven op in Antwerpen.

“We proberen de moeilijkst bereikbare mensen via het voetbal waarden en levenswijsheid bij te brengen. Dat gebeurt onder andere door studiebegeleiding voor jongeren. We doen aan schuldbemiddeling en zoeken mee naar oplossingen bij armoede, geweld en psychologische problemen.”

Anne Chapelle

Anne Chapelle wordt wel eens omschreven als de grande dame van de Belgische mode. Ze is CEO bij BVBA 32, het bedrijf achter o.m. Ann Demeulemeester. Haar opmerkelijke parcours startte met een diploma als verpleegster.

“In mijn carrière is zorg om mensen altijd een rode draad geweest. Leiderschap moet menselijk zijn. Met hiërarchie heeft het niks te maken, wel alles met sturen. Zo komt iedereen op de plek terecht waar z'n talenten het best tot uiting komen.“

Anne werd op haar dertiende wees. Ze bracht haar tienerjaren door in pleeggezinnen en een klooster. Het leven heeft haar gehard, maar bracht haar ook nuchterheid en doorzettingsvermogen.

In 2018 kwam ze op de lijst van meest invloedrijke personen uit de modewereld terecht dankzij haar inspanningen voor het reanimeren van het Franse couturehuis Paul Poiret.

Toon Bossuyt

Toon Bossuyt, CEO van familiebedrijf Boss Paints, zet in op zelfreflectie en kwetsbaar leiderschap.

"Veel mensen denken dat een leider iemand is die weet hoe het moet. Krachtdadig en zonder twijfel,” vertelt Toon, “maar volgens mij is de leider diegene die zegt: 'Misschien weet ik nog niet hoe ik dat ga aanpakken, maar ik neem wel de handschoen op.’ Ik ben dan ook een grote fan van kwetsbaarheid. Kwetsbaarheid bevrijdt mensen van faalangst."

Toon pleit ervoor dat leiders niet alleen hun bedrijf, maar ook zichzelf een spiegel moeten voorhouden. Tijd nemen om te reflecteren is essentieel om te groeien. “Als leider moet je de balans zien te vinden tussen verantwoordelijkheid nemen en vrijheid geven. Er is moed nodig om te durven loslaten, ook al ben je niet 100% zeker van een goede afloop."

ETION leden kiezen de winnaar!

De ETION leider wordt verkozen door de ETION-leden. De stemming voor deze editie is intussen afgelopen. Wil je weten wie dit jaar met de Leadership Award naar huis gaat, schrijf dan nu in voor de uitreiking op 16/12

Thema: