Kennisbank

Datum: 12 mei 2021
Auteur: Jo Cobbaut

De 55-jarige Geert Pauwels stapte in 2019 uit zijn gouden CEO-kooi om een eigen onderneming op te starten. De vader van een 25-jarige zoon met autisme stampte een detacheringsbedrijf voor mensen met autisme uit de grond. Vlak voor de oprichting maakte hij kennis met Ilse Van den Eede, moeder van een kind met autisme. Het klikte en de twee werden respectievelijk CEO en Chief Talent Officer bij het nieuwgeboren Autimatic.

Datum: 10 mei 2021
Auteur: ETION redactie

Tijdens de zomermaanden organiseert ETION vier Summer Talks beyond Business. We gaan dan telkens in gesprek met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk.

Datum: 7 mei 2021
Auteur: Hans Diels

Opinie van Hans Diels (De Tijd, 6 mei 2021)
Wereldwijd zullen landen proberen hun eigen vaccinproductie op te voeren. Dat zet de farmaceutische industrie in een machtige positie.

Datum: 6 mei 2021
Auteur: Acerta

Eind 2020 bereikten de Vlaamse Regering en de Vlaamse sociale partners een akkoord over de relance van de Vlaamse arbeidsmarkt in de nasleep van de coronacrisis. Het plan kreeg de naam ‘Alle hens aan dek’ mee én een budget van 190 miljoen euro om drie prioriteiten kracht bij te zetten.

Datum: 5 mei 2021
Auteur: Partner

Het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA-KU Leuven) start een onderzoek naar de wijze waarop Belgische kmo’s omgaan met mensenrechten, zowel intern als in hun toeleveringsketen. Daarvoor is men op zoek naar bedrijven die reeds stappen hebben gezet maar hun aanpak verder in kaart willen brengen en verfijnen in de richting van een echte ‘due diligence’.

Datum: 4 mei 2021
Auteur: Hans Diels

Opinie van Hans Diels (Trends.be, 4 mei 2021)
Het neoliberalisme sputtert. We zijn terechtgekomen in een nieuw tijdperk waarin landen weer meer zullen interveniëren in de economie.

Datum: 3 mei 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Met de Generatiebril willen Pascal Roskam en zijn collega’s van de Hogeschool Gent meerwaarde creëren in organisaties door hen beter te laten omgaan met leeftijdsverschillen op de werkvloer.

Datum: 30 april 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Er is maar één goede manier om mensen te ontslaan en dat is met respect. Dat hoeft geen dilemma te zijn, vertellen ons drie experten. Ondernemen sprak met Sylvie Dubois (ALTIUS), Magda Duerinckx (Acerta) en Patrick De Bruyn (Cegeka).

Datum: 27 april 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Charles Leclef, eigenaar van Brouwerij Het Anker in Mechelen, lanceerde fairisme, een zelfbedachte term voor een eerlijke vorm van samenleven. De basis van zijn politiek-maatschappelijke stroming is rechtvaardigheid: “Er moet een einde komen aan de ongebreidelde hebzucht.”

Datum: 22 april 2021
Auteur: ETION redactie

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Hassan Haddouchi, founder van WorkerPro Games en lid in Brabant-Brussel.