ETION-lid in de kijker: Thomas Van Eeckhout

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Thomas Van Eeckhout, CEO van EASI en lid van ETION Brabant-Brussel.

- Naam: Thomas Van Eeckhout
- Leeftijd: 34 jaar
- Bedrijf: EASI
- Functie: CEO
- Activiteit bedrijf: wij beheren en beveiligen IT-infrastructuur en bieden software aan die het financieel beheer van onze klanten verbetert en hun salesteams efficiënter maakt
- Hobby’s: familie, lopen

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Mijn collega's. Het is heel inspirerend om te zien hoe mensen hun eigen geluk op de werkvloer in handen kunnen nemen, wanneer de juiste context gecreëerd wordt. De positieve impact ervan op klanttevredenheid en onze bedrijfsresultaten bevestigt dag na dag dat we op goede weg zijn.
Daarnaast heeft het boek ‘Feitenkennis’ van Hans Rosling me geleerd op een andere manier naar de wereld te kijken, om meer aandacht te besteden aan positieve evoluties, hoe klein ze soms ook zijn. Om meer geduld te hebben. Om op een andere manier naar data te kijken.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Ik maak me soms zorgen over het zwart-witdenken en het daaruit voortkomende gebrek aan nuance, wat ervoor zorgt dat elk debat op het scherp van de snee gevoerd wordt en (technologische) evoluties maar moeilijk omarmd worden.
Daarnaast vind ik dat we allemaal te veel en te gemakkelijk klagen, ondernemers op kop. Wij proberen daar bij EASI niet aan mee te doen. Problemen zijn er om aangepakt te worden, en wanneer we er niets aan kunnen doen, moeten we ze aanvaarden en er het beste van maken met de middelen die we hebben. De negatieve energie die zich verspreidt wanneer iemand begint te klagen, is nefast voor de sfeer in organisaties.

Wat spreekt je aan in ETION?

ETION is netwerken met inhoud.