ETION-lid in de kijker: Robert Decant

Auteur: 
Serge Huyghe

Via de gloednieuwe rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Robert Decant, CEO ESAS en lid van ETION Antwerpen-Mechelen, mag de spits afbijten.

Personalia:
Naam: Robert Decant
Leeftijd: 50
Bedrijf: ESAS
Functie: CEO
Activiteit bedrijf: IoT & ICT Managed Infrastructure Services
Hobby’s: Golf en fietsen

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Eén van de zaken die mij inspireren en erg veel energie geven, is collega’s en mensen te zien ontwikkelen en groeien. Zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Er zijn heel wat opportuniteiten en het is fantastisch om te zien hoe mensen kansen grijpen en er iets fantastisch mee doen.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

De ontwikkelingen op het vlak van het Internet of Things (IoT). We staan aan de vooravond van een nieuwe technologische revolutie waarbij heel wat omgevingen ‘smart’ zullen worden gemaakt. Dit creëert heel nieuwe maatschappelijke en business opportuniteiten. Tevens ontstaan er ook heel wat nieuwe samenwerkingsmodellen en jobmogelijkheden. Sommige bestaande modellen en jobs zullen sterk evolueren of zelfs verdwijnen. Het is van groot belang om te focussen op de opportuniteiten en de uitdagingen onder controle te houden.

Wat spreekt je aan in ETION?

Eén van de belangrijke meerwaarden van ETION is het, eerder kleinschaligere maar kwalitatieve netwerk, evenals de initiatieven zoals driver’s seat en round tables waar met een beperkt maar toch kwalitatief aantal deelnemers op bepaalde onderwerpen kan worden ingezoomd.