ETION-lid in de kijker: Nickolas Vulsteke

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Nickolas Vulsteke, zaakvoerder van Vulsteke Bedrijfsgebouwen en lid van ETION West-Vlaanderen.

- Naam: Nickolas Vulsteke
- Leeftijd: 31 jaar

- Bedrijf: Vulsteke Bedrijfsgebouwen
- Functie: zaakvoerder
- Activiteit bedrijf: aannemer bedrijfsgebouwen
- Hobby’s: de wereld verkennen, sporten, genieten van het leven met familie en vrienden

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Voor mij zijn de mensen die ik dagelijks om me heen heb de belangrijkste bron van inspiratie. Hun kleine en grote verhalen en belevingen. Het feit dat we letterlijk meebouwen aan de plannen van morgen is heel leuk. Samen met ons team kunnen we echt iets betekenen voor onze klanten. Onze mensen zijn echte motivatoren. Zo’n positieve drive voelt goed.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Ik heb het geluk dat ik niet snel wakker lig. Veel zaken houden me bezig. Ik heb een gezonde interesse in verschillende onderwerpen.
Er zijn wereldwijd enkele geopolitieke zaken op til. Die hebben een rechtstreeks en onrechtstreeks effect op de manier waarop we leven en werken. En ook, niet in het minst, op de economie. Ik vraag me af in welke mate dit onze werking en plannen voor de toekomst zal beïnvloeden. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat we klaar voor wat er op ons afkomt.

Daarnaast staat de eerder behoudsgezinde bouwsector op de rand van de doorbraak van enkele technologische nieuwigheden. BIM, om er eentje te noemen, wordt op termijn voor alle spelers van het bouwproces een niet te missen tool die het toelaat om efficiënter en duurzamer te werken.
 We moeten zorgen dat we mee vooraan blijven in het peloton.

Wat spreekt je aan in ETION?

De waarden van ETION als organisatie overlappen sterk met die van ons bedrijf en die van mij persoonlijk.
Daarnaast is de veelzijdigheid aan initiatieven die ETION biedt aan zijn netwerk een grote meerwaarde. Het geeft me de kans om gelijkgestemde, ambitieuze en inspirerende collega's te ontmoeten. Vaak zelfs jonge mensen.