ETION-lid in de kijker: Nathalie Christiaens

Auteur: 
Wim Dubois

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Nathalie Christiaens, ondernemer van vind! en lid van ETION West-Vlaanderen.

Personalia:
Naam: Nathalie Christiaens
Leeftijd: 50
Bedrijf: vind!
Functie: ondernemer
Activiteit bedrijf: rekruteringspartner voor bedrijven met talenten in techniek, engineering en ICT
Hobby’s: fietsen, skiën, reizen, koken, (klassieke) muziek

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Als ondernemer vind ik het belangrijk om je te laten omringen en inspireren door anderen.
Zo is Els Maes van Alnus al meer dan 5 jaar mijn klankbord op zowel strategisch als persoonlijk vlak. Ze slaagt erin om mij te doen groeien als ondernemer en daarbij oog te blijven hebben voor de talenten van mijn medewerkers.
Daarnaast is mijn schoonbroer, ondernemer bij Tokai Optecs Tienen, een erg belangrijke bron van inspiratie voor mij. Hij deed me bijvoorbeeld inzien dat je pas door iemand begrepen kan worden als je eerst zelf naar de ander luistert, een van de basisprincipes uit het boek 'De 7 eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey.
Als laatste inspireren de medewerkers bij vind! - de vind!ers - mij elke dag opnieuw met hun bevlogenheid, passie en enthousiasme.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Het tekort aan technische medewerkers en dat terwijl de instroom in het technisch onderwijs blijft dalen. Hoe kunnen we Vlaanderen wakker schudden en mensen laten inzien dat het momenteel vijf na twaalf is? Dat onze economie gedragen wordt door bedrijven die waarde creëren – de industrie, productiebedrijven, technologiebedrijven – en dat dienstverlenende bedrijven slechts bestaan bij de gratie van deze waardecreatie.
Door het beperkte aanbod van technische talenten wordt onze job steeds moeilijker en komen we in ‘ongezonde’ praktijken terecht van louter financieel opbod. Hoe kunnen wij als bemiddelaar met deze uitdaging omgaan en waar kunnen we een meerwaarde bieden?

Wat spreekt je aan in ETION?

Net zoals ETION, draag ook ik duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Het netwerk van gelijkgestemde ondernemers geeft nieuwe inzichten en is voor mij een ware verrijking.