ETION-lid in de kijker: Jean-Marc Vandoorne-Feys

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Jean-Marc Vandoorne-Feys, CEO van Biobest en lid van ETION Kempen.

Naam: Jean-Marc Vandoorne-Feys
Leeftijd: 49 jaar
Bedrijf: Biobest Group NV
Functie: CEO
Activiteit bedrijf: Biobest is een toonaangevend internationaal bedrijf dat telers wereldwijd voorziet van duurzame oplossingen voor natuurlijke gewasbescherming.
Hobby’s: voetbal, familie

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Ik haal niet zozeer inspiratie uit mensen, wel uit doelen. En die doelen zijn om via Biobest bij te dragen aan een meer duurzame landbouw waarbij ik ook, dankzij onze aandeelhouders en Raad van Bestuur, enorm ondersteund wordt om Biobest naar een steeds hoger niveau te tillen.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Ik slaap vrij goed, maar over de geopolitieke evolutie wereldwijd en de beperkte verantwoordelijkheidszin nationaal maak ik me als ondernemer wel zorgen. Ik hoop dat redelijkheid en gezond verstand snel terug de overhand zullen kunnen nemen, in tegenstelling tot het kortzichtige en onverantwoorde eigenbelang dat vandaag al te vaak regeert.

Wat spreekt je aan in ETION?

ETION is voor mij vooral een forum om nieuwe interessante ideeën op te doen via interessante gastsprekers en inspirerende bijeenkomsten tussen ondernemers. ETION geeft ons de mogelijkheid om ons netwerk te versterken en relevante kennis uit te wisselen.