ETION-lid in de kijker: Inge Nuyens

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Inge Nuyens, CEO van Dox en lid van ETION Antwerpen-Mechelen.

- Naam: Inge Nuyens
- Leeftijd: 52 jaar
- Bedrijf: Dox
- Functie: CEO
- Activiteit bedrijf: interieurconcepten voor onderwijs/ bedrijven
- Hobby’s: familie, geschiedenis/kunst, wandelen

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

De ontmoeting met mensen die op een positieve manier met vernieuwing bezig zijn: in onderwijs, in werkomgeving, en dat ook willen vertalen in een positieve, stimulerende omgeving. Ze kijken niet negatief naar de ‘problemen’ of ‘bedreigingen’, ze noemen het kansen en gaan er creatief mee om.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

De vervlakking, en de rol die social media daarin spelen. De snelheid waarmee domme berichten en nutteloze weetjes op 5 minuten tijd een wereldzaak worden…. Evoluties in ICT en IA hebben zeer veel voordelen en mogelijkheden als men er goed mee omgaat. Als we berichten lezen over beïnvloeding van kiesgedrag via social media heb ik soms het gevoel dat we in een 'James Bond'-film zijn terechtgekomen…..

Wat spreekt je aan in ETION?

ETION verbindt ondernemers die waardevol willen ondernemen. Op amper 1 jaar tijd heb ik er veel boeiende, gedreven mensen ontmoet, die verder kijken dan het gewin van de dag. Ondernemen wordt dan mee-nemen, en deel-nemen aan een positieve evenwichtige toekomst. ETION brengt zo inspiratie, alertheid en toch ook altijd een beetje humor. Humor is even belangrijk in mijn dag als eten en drinken…