ETION-lid in de kijker: Carine Drumont

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Carine Drumont, algemeen directeur van Algemene Bouw Maes en lid van ETION Oost-Vlaanderen.

- Naam: Carine Drumont
- Leeftijd: 52 jaar
- Bedrijf: Algemene Bouw Maes
- Functie:  algemeen directeur
- Activiteit bedrijf: algemene bouwwerken (diverse sectoren en formules)
- Hobby’s: tennis, fitness, lopen, reizen en een goed boek

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

De mensen die mij elke dag omringen.
Mijn collega’s op het werk waarbij hun drive, omgang met de medewerkers en met onze klanten, hun oplossingsgericht denken, mij elke dag een boost geven. Bijkomend heb ik twee leuke, nuchtere kinderen met de nodige zelfrelativering, die vooral mijn kijk op de wereld en zijn evolutie up-to-date en ‘fris’ houden.
(Beiden zorgden er geregeld voor dat het voorbije jaar mijn neus ging krullen.)

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Het klimaat, een leefbare en duurzame samenleving, politieke evolutie,… moeilijk kiezen. Iedereen gaat zijn steentje moeten bijdragen, maar ik geloof vooral ook in de technologische evolutie en de medische ontwikkeling.
Inzetten op goede opleidingen, onderzoek ondersteunen en ondernemerschap stimuleren, maken dat ik het volste vertrouwen blijf hebben in de toekomst. Onze volgende generatie de juiste waardes en ingesteldheid meegeven, spelen hierin een cruciale rol.

Wat spreekt je aan in ETION?

Ondernemen draait niet alleen om cijfers, de manier waarop en aandacht voor de medewerkers zijn hierin voor mij zeer belangrijk. Dat nu net binnen ETION het geëngageerd ondernemen, waarbij de mens centraal staat, hoog in het vaandel wordt gedragen, maakt dat ik intussen een netwerk heb waarbinnen alle onderwerpen en thema’s frank en vrij bespreekbaar zijn.
Bijkomend zijn de events en seminaries een goede combinatie van netwerken, inspiratie en fun.