ETION Activiteitenverslag 2016 nu beschikbaar

Auteur: 
Serge Huyghe

Benieuwd naar wat ETION het voorbije jaar realiseerde? Het ‘Activiteitenverslag 2016’ biedt je een overzicht van de belangrijkste activiteiten, publicaties en hoogtepunten van onze werking.

In 2016 pakten we uit met een aantal nieuwe formats. Met ‘ETION vloert’ gaven we een nieuwe dimensie aan onze bedrijfsbezoeken. We gaan niet alleen in gesprek met de CEO, maar laten ook de mensen op de vloer aan het woord. En ETION Kempen lanceerde ‘Après-Midi’. Vier keer per jaar wordt samengekomen van 16 tot 18 uur. Zodat je op korte tijd een inspirerend verhaal krijgt en de mogelijkheid om nadien te netwerken.

Reisgroepen

ETION reisde 2 keer met een groep ondernemers naar München. Tijdens de eerste trip stond een bezoek aan BMW headquarters centraal. De tweede focuste op de vluchtelingenproblematiek, met onder andere een gesprek over “vluchtelingen op de arbeidsmarkt” met voorbeelden van plaatselijke ondernemingen bij de Landeshaptstadt München. De reizen gebeurden onder begeleiding  van VRT-journalist Dirk Tyrions.

Voor dit najaar staan trouwens nog 2 reizen op het programma: we gaan in november op belevingsreis naar Zuid-Afrika en trekken van 11 tot 8 oktober op belevingstrip naar Mondragón in Baskenland, een parel van waardengedreven en innovatief ondernemerschap.

Denktank

Reeds in 2015 werd de denktank volledig geïntegreerd in onze vzw Ledenwerking. Dit gebeurde om de synergieën tussen beide entiteiten te versterken. In 2016 gingen we nog een stap verder en lieten we ‘de denktank’ vervellen tot een echt zelfsturend team. En dit werpt ontegensprekelijk zijn vruchten af. Zo is de interactie met de activiteitenontwikkeling in de regio’s nog nooit zo groot geweest.

Lees meer in het activiteitenverslag 2016 [PDF, 24 blz., 4,7 MB]