Erik Wilms (Wilms): Trotse schaduwmeesters

Auteur: 
Jo Cobbaut

Een mensgerichte aanpak en veel aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Dat blijven na 45 jaar de belangrijkste succesfactoren van het familiebedrijf Wilms uit Meerhout. CEO Erik Wilms herprofileert de ontwikkelaar en producent van rolluiken, zonweringsystemen en buitenoverkappingen als ‘schaduwmeesters’. De Kempenaars blijven geloven in de lokale en duurzame maakindustrie rond vakmanschap. Met succes: vorig boekjaar haalden ze voor het eerst de omzetkaap van 20 miljoen euro.

Het investeringsplan dat bij het Meerhoutse familiebedrijf Wilms op tafel ligt, oogt op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. In drie jaar tijd wil zaakvoerder Erik Wilms nog eens 8,5 miljoen euro investeren. Er komt onder andere een nieuwe bedrijfshal van 6000m² die zal dienst doen als centraal magazijn. Die investering moet onder andere resulteren in een efficiëntere logistieke flow, want momenteel zit de voorraad verspreid over verschillende gebouwen. Een ander project is de ombouw van de showroom tot een uniek belevingscentrum, zodat architecten, installateurs en klanten in ideale omstandigheden kunnen kennismaken met de innovatieve producten van het bedrijf.

“R&D is echt mijn stokpaardje. Intern lachen ze wel eens dat het mijn derde kind is, maar ik ben er echt trots op.”

ETION: Heel recent investeerde u ook al in een nieuwe confectielijn?
Erik Wilms: “De vraag naar screens groeit razendsnel. De investering in een nieuwe confectielijn was de laatste stap in ons streven naar verticale integratie. We geloven heel sterk in die strategie omdat het de beste garantie is voor zowel een onberispelijke kwaliteit, een klantvriendelijke service als voor betrouwbare leveringstermijnen. Precies daarom hebben we alle activiteiten — de volledige productie en de hoofdzetel — gecentraliseerd op één site in Meerhout. We beschikten er al over eigen extrusielijnen, beklevingsmachines, poeder- en natlakkerijen en zelfs over eigen transport. Met een eigen confectielijn is de cirkel nu helemaal rond.”

ETION: Heel wat bedrijfsleiders klagen over hoge loon- en energiekosten en een schrijnend gebrek aan technisch geschoolde medewerkers. Lokte ooit het buitenland?
Erik Wilms: “Absoluut niet. Die lokale verankering is echt een heel bewuste keuze. We verkiezen om hier in Meerhout duurzame tewerkstelling te creëren. Er zijn nogal wat medewerkers die al heel hun beroepscarrière actief zijn in ons bedrijf en vaak zien we dat ook hun kinderen voor Wilms kiezen. Onze mensen vormen ons grootste kapitaal en daarom kiezen we resoluut voor lokale verankering.”

Thema: