Drawdown na lockdown: Welke klimaataanpak ondanks of dankzij COVID-19?

De coronacrisis vertraagt de economie, wat rampzalige gevolgen met zich meebrengt. Maar er zijn ook onbedoelde positieve gevolgen. De mens die zijn economische activiteit ziet stilvallen, merkt dat rondom hem de natuur ademruimte krijgt. De crisis doet ons reflecteren over de spanning tussen onbegrensde economische groei en een begrensde planeet. Welke klimaatoplossingen komen door de coronacrisis op de voorgrond? Welke concrete praktische voorstellen zijn net nu het meest haalbaar?

Climate Drawdown betekent het omkeren van de opwarming van de aarde. Hoe zorgen we ervoor dat we na de crisis niet terugkeren naar business as usual?

Op donderdag 11 juni van 17.00 tot 19.00 uur organiseert de Leerstoel Economie van de Hoop (Universiteit Antwerpen) in samenwerking met UCSIA, een Nederlandstalig webinar: “Drawdown na Lockdown”. Roy Straver (Drawdown Europe) treedt in gesprek met Geert Noels (Econopolis) over het klimaat tijdens en na COVID-19. Veerle Vanderweerd (UNDP) zal de dialoog en de interactie met de luisteraars modereren.

Panel

  • Roy Straver, directeur Drawdown Europe
  • Geert Noels, CEO en stichter van Econopolis
  • Dr. Veerle Vandeweerd, voormalig directeur Environment and Energy van het Verenigde Naties Ontwikkelingsprogramma (UNDP)
  • Hendrik Opdebeeck, hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen en titularis van de Leerstoel Economie van de Hoop.

Interessante literatuur

Praktisch

  • Donderdag 11 juni van 17.00 tot 19.00 uur
  • Deelname is gratis, maar gelieve wel op voorhand in te schrijven. Meer info & inschrijven.