Dirk Vandeputte nieuwe ETION-voorzitter

Auteur: 
Serge Huyghe

Dirk Vandeputte, gedelegeerd bestuurder/CEO Vandeputte Safety International, volgt Herman Van de Velde op als voorzitter van ETION. Dat werd gisterenavond door de Algemene Vergadering beslist. 

Aangezien zijn vader Gilbert kringvoorzitter van Antwerpen was, maakte Dirk als kind al vroeg kennis met het toenmalige VKW. Uiteindelijk kwam Dirk Vandeputte via de jongerenwerking bij ETION terecht.

In 2003 trad hij toe tot het regiobestuur van Antwerpen-Mechelen. Een paar jaar later, in 2008, nam hij een zitje op in de Raad van Bestuur van VKW Denktank vzw. Om vervolgens, in de voetsporen van zijn vader tredend, in 2013 regio-voorzitter van Antwerpen-Mechelen te worden.

Uittredend voorzitter

We zijn Herman Van de Velde uitermate dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor onze beweging.

Eerst was hij zeven jaar voorzitter van de regio Oost-Vlaanderen. Tijdens zijn 7-jarig mandaat als nationaal voorzitter was hij mee de drijvende kracht achter de naamsverandering en stimuleerde hij de groei van de beweging.

Nieuwe bestuurders

Op de algemene vergadering stonden ook flink wat bestuurderswissels op de agenda. We verwelkomen in de Raad van Bestuur van ETION Ledenwerking vzw met veel plezier: Dirk Mertens (afgevaardigd bestuurder De Boer Waterproofing Solutions nv), Jef Lembrechts (gedelegeerd bestuurder Vanhout nv), Iwein Meyskens (directeur, ir-architect bestuurder archipelago/ar-te), Toon Bossuyt (CEO BOSS Paints) en Anke Ulens (chief growth officer Vivaldis Interim).

Bij ETION Synergia vzw treden aan: Nancy Vervoort (financieel directeur Groep Van Roey), Bruno Toye (zaakvoerder Investor Asset Management), Edwig Tanghe (afgevaardigd bestuurder Conessence) en Sylvie Dubois (managing partner Altius cvba).

Het ten einde lopen van de mandaten betekent meteen ook dat er twee nieuwe regio-voorzitters aantreden. Toon Bossuyt neemt in West-Vlaanderen de plaats in van Luc Vermeersch en Dirk Mertens vervangt Dirk Vandeputte in de regio Antwerpen-Mechelen.

De uittredende bestuurders danken we uiteraard van harte voor hun jarenlange inzet: Denise De Vlieger, Norbert Van Wijnsberghe, Luc Vermeersch, Leo Deprince, Luc Bertrand, Johan D’Hauw, Jozef Schoonjans en Peter Teerlinck.

Tags: