Bart Vandezande (Anemo Engineering): Positieve feedback van klanten is heel motiverend

Bart Vandezande is een jonge ondernemer. Op zijn 28 jaar ging hij aan de slag als zelfstandig agent voor een Amerikaanse firma en in mei 2008 koos hij resoluut voor het ondernemerschap. Met succes. Zijn bedrijf Anemo Engineering won vorig jaar zelfs een Enterprize, een prijs voor veelbelovende ondernemingen.

bart van de zandeJe bent op jonge leeftijd met een eigen zaak gestart. Was dat een soort jongensdroom die uitkwam?

VANDEZANDE:“Ja, ik heb altijd al een eigen zaak willen opstarten. Als je van de schoolbanken komt, heb je volgens mij echter onvoldoende bagage. Daarom dat ik eerst ervaring heb opgedaan in andere bedrijven. Op marketingvlak heb ik daar bijvoorbeeld heel veel opgestoken.
Maar in diensverband is je bewegingsruimte toch altijd beperkt. Akkoord, je kunt ook als werknemer beslissingen nemen, strategieën uitwerken enzovoort. Toch blijf je onvermijdelijk afhankelijk van anderen. En soms moet je dan vaststellen dat je plannen of ideeën het niet halen. Die onafhankelijkheid die ik nu geniet, is heel bevrijdend. Ik kan nu voluit gaan voor mijn ideeën, zonder tegenwerking, zonder procedures, zonder hindernissen.

De vruchten van mijn werk zijn nu voor me zelf, dat is ook leuk. Uiteraard brengt het ook verantwoordelijkheden met zich mee. En het gaat niet altijd even gemakkelijk”.

Kort nadat je had beslist om volledig je eigen weg te gaan, brak de crisis in volle hevigheid los. Nooit gepanikeerd?

VANDEZANDE: “Nee, niet echt. Begin 2009 heb ik wel even gedacht: wat gaat dat hier worden? Eind 2008 had ik nog enkele mooie orders in portefeuille, maar dan zie je plots die continuïteit wegvallen. Dat is even schrikken. Maar ik ben blijven leads genereren. Je moet daar ook wat proactief in zijn: je komt met een nieuwe leverancier in contact, dat geeft soms mogelijkheden om een nieuw product in portefeuille op te nemen, of om nieuwe markt aan te boren. Dat is een continu werkproces. Er kwamen dus nieuwe klanten bij. Het aantal bestellingen is ook snel toegenomen. Het waren weliswaar kleinere orders, maar daar kan je dan een iets grotere marge opnemen, dus dat compenseert.”

Je runt Anemo helemaal alleen. Mis je soms niet een klankbord?

VANDEZANDE:“Daar ga je naar op zoek. Met mijn webmaster overleg ik veel, met een aantal mensen uit de industrie ook. En met enkele van mijn klanten toets ik soms ook ideeën af. Die feedback is heel nuttig.”

Doet de overheid genoeg voor startende ondernemers?

VANDEZANDE:“Ik heb nagegaan of ik in aanmerking kwam voor een of andere starterssubsidie, maar dat bleek niet het geval. De reden was dat Anemo niet produceert. Ik creëer dus geen toegevoegde waarde voor de Belgische of Vlaamse knowhow, is de redenering.
Dat was spijtig, maar om nu te zeggen dat de overheid niet genoeg doet voor starters… Je kunt natuurlijk op alles kritiek geven. En ja, er zijn zeker zaken die nog wat eenvoudiger kunnen. Maar ik denk dat we eigenlijk niet te veel moeten klagen. Die administratieve molen dat hoort er voor een stuk bij. Dat je het volledige traject niet kent, akkoord. Maar dat je eens bij de notaris langs moet gaan, dat je naar het ondernemingsloket moet, naar de belastingen… dat is nu eenmaal zo. Je moet daardoor en vanaf dan loopt het meestal wel vrij vlot. Ik denk ook wel dat je dat wel weet als je met een eigen zaak begint. Je informeert je toch eens bij mensen die daar ervaring mee hebben, die u de weg een beetje kunnen wijzen, en dan lukt dat meestal wel. Dus ik geloof niet dat die administratieve procedures een rem vormen op het ondernemerschap.

Wat volgens mij wel een serieuze drempel is, is dat mensen hun financiële zekerheid moeten opgeven als ze als zelfstandige beginnen. Als werknemer weet je dat op het einde van de maand je loon mooi op tijd op je rekening wordt gestort. Die zekerheid heb je als zelfstandige niet. En zeker niet als startende zelfstandige. Je moet toch meestal een hele periode werken, en ook investeren, om terug op hetzelfde inkomensniveau te staan als dat van een loontrekkende. Maar eens je die periode door bent, kan het financieel natuurlijk zeer aantrekkelijk worden.”

Wat bevalt je het meest in het ondernemerschap? En wat zijn de mindere kanten?

VANDEZANDE: “Om met het laatste te beginnen: dat je geconfronteerd wordt met oneerlijke zakenrelaties. Oneerlijkheid kom je natuurlijk overal tegen, maar in het zakenleven raakt het je ook nog eens in je portemonnee. Omgaan met slechte betalers vind ik bijvoorbeeld heel lastig. Het is ook iets dat aansleept. Je hebt je altijd ingezet voor die klant, ervoor gezorgd dat zijn leveringen piekfijn in orde zijn, op tijd, dat er documentatie voorzien is … en dan moet je vaststellen dat de tegenpartij zijn verplichting niet nakomt. Dat is soms heel frustrerend.
Maar tegenover dat negatieve aspect staan heel veel positieve zaken. En dat gaat dan vooral over de voldoening die je uit je werkt krijgt. Je vertrekt vanuit een idee, een visie, je werkt dat dan concreet uit en als dat dan lukt, als je het resultaat ziet, ja dat geeft dan vleugels.
De positieve feedback die ik van mijn klanten krijg, is ook heel motiverend. Ik doe aan web 2.0-marketing: mijn klanten kunnen zelf getuigenissen posten. Dat gaat dan over de samenwerking, onze service, hun levering…Telkens als ik dan zo’n positieve reactie krijg, geeft dat weer extra energie.”